Служителят поискал от фермера 1750 лева подкуп, за да покрие

...
Служителят поискал от фермера 1750 лева подкуп, за да покрие
Коментари Харесай

Условна присъда за бившия служител на ДАНС, изнудвал фермер

Служителят изискал от фермера 1750 лв. рушвет, с цел да покрие разкрити нарушавания

Едногодишна условна присъда и санкция от 2000 лв. получи някогашният чиновник на ДАНС в Пловдив за пожелан и взет рушвет от аграрни производител от Карвово.

През септември, предходната година 50-годишният чиновник изискал от фермера 1000 лв., а след това и още 750 лв. с цел да не рапортува разкрити нарушавания от страна на земеделеца, осведоми.

Служителят на ДАНС се срещнал с предприемача в карловското село Ведраре и му декларирал, че по отношение на него се води инспекция за нарушавания като аграрни производител, има събрани материали, нещата са доста съществени и може да се стигне до арест. За да бъде предотвратено задържането и по-нататъшно следствие, изискал парите. Малко след предаването им той е бил арестуван от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Присъдата е по бързото правосъдно произвеждане, откакто обвиненият направи самопризнания. Наказанието е с 3-годишен давностен период. Мъжът е лишен и от правото да заема държавна служба в областта на националната сигурност за период от 1 година.

Наказанието не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд в законовия 15-дневен период.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР