Служителят на пловдивския обществен транспорт се подхлъзнал на непочистен лед

...
Служителят на пловдивския обществен транспорт се подхлъзнал на непочистен лед
Коментари Харесай

Шофьор на автобус осъди работодателя си за над 20 000 лева

Служителят на пловдивския публичен превоз се подхлъзнал на непочистен лед пред гаража

Шофьор на рейс от пловдивския публичен превоз осъди работодателя си за над 20 000 лв. за претърпяна трудова акцидент.

Пострадалият е работил на трудов контракт от 2015 година, когато на 21 януари 2016 година сутринта, подготвяйки се да стартира работа отишъл в гаража, от където е следвало да вземе предоставеният му за ръководство рейс. Пред гаража имало непочистен сектор с лед и стъпвайки на леда водачът се подхлъзнал и паднал, споделя.

След злополуката е бил превозен по неотложност в болница, където се открило, че е със строшен крайник. Наложило се слагане на железни детайли и гипсов ботуш за интервал от 45 дни. Поради сложността на счупването се наложило осъществяване и на втора интервенция, при която металните тела били отстранени.

С оглед породените болки и премеждия водачът завел гражданско дело против работодателя си „ ПЪЛДИН БУС “, претендирайки обезщетение за неимуществени вреди в размер на 20 000 лева и 58 лева обезщетение за имуществени вреди, изразяващи се в разноски за 10 дни болничен престой.

Макар да е бил постоянно свикан за първото съвещание на 1 януари 2023 година, притежателят на транспортната компания не се явил в съда, без категорично да направи искане делото да се гледа в негово неявяване. С оглед на това насрещната страна поискала постановяване на неприсъствено решение, както и отсъждане на разноските, които били почетени от съда.

При по този начин стеклите се условия, компанията „ ПЪЛДИН БУС “ ЕООД е наказана да заплати на водача предявените от него суми - 20 000 лв. за неимуществени и 58 лв. за имуществени вреди.

Освен тях, превозвачът би трябвало да заплати и 1500 лв. адвокатско заплащане, 802 лв. държавни такси и 250 лв. разходи по делото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР