Служителят на Паркинги и гаражив община Благоевград Илия Манолов е

...
Служителят на Паркинги и гаражив община Благоевград Илия Манолов е
Коментари Харесай

Три обвинения за уличения в търговия с гласове общински служител в Благоевград

Служителят на " Паркинги и гаражи " в община Благоевград Илия Манолов е притеглен в качеството на обвинен за осъществени 3 закононарушения срещу политическите права на жителите Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на Районна прокуратура - Благоевград. Припомняме, че Манолов бе задържан след действен сигнал, че се занимава с пазаруване на гласове.

Полицаите обискираха дома му и откриха описи на хора с ЕГН, пари и изложение на секциите, в които ще гласоподават хората от формирания лист, готови за пазаруване на гласове в интерес на избрана политическа партия. След приключване на 24 часовото задържане прокуратурата удължи престоя му на 72 часа, евентуално ще бъде пожелан непрекъснат арест.

Днес акциите против търговията с гласове продължава по поречието на Струма и Места. Проверяват се криминалнопроявени лица, вършат се обиски по домовете на хора, за които има постъпили сигнали за търговия с вота. Вчера бяха обискирани домовете на оперативно забавни лица в Гоцеделчевско, през днешния ден акцията продължи. Безпрецедентна предизборна интервенция се организира в Петрич.

В ромската махала на града бяха тествани няколко адреса и за малко бе арестуван ромският кмет Филип Димитров, у който служителите на реда разкрили пропагандни материали за политическа партия, само че това не е нарушаване или закононарушение, по тази причина Филипов е " профилактиран " и освободен от полицията, откакто подписал протокол за невмешателство във вота.

Под строй в полицията са били извикани всички чиновници на общинска администрация Петрич, целия офис на Политическа партия ГЕРБ и всички кметски наместници, който са подписали протоколи. Проведе се огромна акция и в ромската махала на Благоевград. До момента през годините сходни интервенции в подобен мащаб не са правени, по тази причина настойчиво се заприказва за полицейска принуда и полицейщина. От полицията обаче настояват, че това е единственият метод да се спре търговията с гласове,затова и акциите им ще продължат и на следващия ден в изборния ден. Ще продължат да се ревизират всички сигнали за търговия с гласове. Засега няма данни да има задържани в извършените акции от през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР