Служителят на Гранична полиция Янко Серафимов, който беше задържан в

...
Служителят на Гранична полиция Янко Серафимов, който беше задържан в
Коментари Харесай

Миг преди съдебно заседание: Задържаният с подкуп граничен шеф – откаран с линейка

Служителят на Гранична полиция Янко Серафимов, който беше арестуван в петък с 2000 лв. рушвет, беше откаран по неотложност в столичната Министерство на вътрешните работи болница, съобщи БНР.

Това стана минути преди съвещанието на Софийския градски съд, който трябваше да реши дали да го остави за непрекъснато в ареста.

Според юриста на Серафимов несъразмерна мощ при задържането му е причина за влошеното здравословно положение на клиента му. Защитникът Бойко Найденов, който е някогашен почитан прокурор, описа, че при задържането на граничния служител на реда той е бил ритан от полицейските чиновници и показно държан с белезници зад тила му, седнал на махленски тротоар с часове.

Сега съдът би трябвало да реши по какъв начин да работи, тъй като тъкмо 17:15 часа изтичат оптималният период за задържане му от 72 часа и би трябвало да се реши каква мярка за неотклонение да бъде избрана според от неговото здравословно положение, за което се чака информация от Министерство на вътрешните работи болница.

Припомням, че съгласно прокуратурата Серафимов е взел 2000 лв. от притежател на компания, който е кандидатствал за присъединяване в процедура по директно договаряне за съоръжение на границата. От прокуратурата се похвалиха, че акцията е била взаимна и в отличен синхрон с органите на Министерство на вътрешните работи.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР