Служителят на ГДБОП, който беше спрян за проверка във видимо

...
Служителят на ГДБОП, който беше спрян за проверка във видимо
Коментари Харесай

Служителят на ГДБОП шофирал след употреба на амфетамин, задържат го за 72 часа

Служителят на ГДБОП, който беше спрян за инспекция във очевидно нетрезво положение, карал под въздействието на амфетамин. Софийската районна прокуратура го е привлякла към наказателна отговорност  за шофиране след приложимост на наркотични субстанции, оповестиха от прокуратурата.

На 07.10.2022 година към 23:00 часа на Автомагистрала " Тракия ", на отбивката на село Лозен, обвиненият Б.М. е карал лек автомобил след приложимост на амфетамин, открит с " Дръг тест 5000 ".

 Хванаха чиновник на ГДБОП да кара пийнал в София Виж още

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343Б, алинея 3 от Наказателния кодекс, за което се планува наказване от 1 до 3 години " отнемане от независимост ", прецизират от прокуратурата.

Предвид опцията Б.М. да се укрие или да извърши друго закононарушение, дежурен прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения.

По-рано през днешния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че през последното денонощие 9407 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване Закона за придвижването по пътищата.

Извършен е надзор на 11 774 водачи и пасажери. Една от задачите е да не бъдат на пътя водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР