Служителят на Белия дом на Тръмп Касиди Хътчинсън за цената на изказването

...
През последните две години Касиди Хътчинсън на практика беше извън
Коментари Харесай

През последните две години Касиди Хътчинсън на практика беше извън радара от онзи ден миналото лято, когато се озова в окото на политически ураган. „Излизам с ограничени възможности“, каза тя. „Знаете ли, част от това е за сигурност.“

През юни 2022 г. Хътчинсън, тогава 26-годишна и бивш старши съветник на началника на кабинета на Тръмп Марк Медоус, свидетелства пред комисията от 6 януари и тя не т се сдържам.

„Като американец бях отвратен.“

Бивш помощник Касиди Хътчинсън свидетелства за предупреждения на 6 януари, молби за помилване и опит на Тръмп да грабне волана

Нейната позиция на помощник който работеше само на няколко крачки от Овалния кабинет, изглежда го правеше още по-мощен. Тя каза за събитията от 6 януари: „Гледахме как сградата на Капитолия се обезличава заради лъжа.“

„Достатъчно“ (публикуван от Simon & Schuster, която е собственост на компанията майка на CBS, Paramount Global), първият й адвокат е бил платен от Trump PAC – и, казва тя, тя е била посъветвана, че колкото по-малко си спомня, толкова по-добре.

Касиди Хътчинсън каза на комисията на 6 януари, че адвокатът, свързан с Тръмп, я призова да „омаловажи“ ролята си в свидетелските показания, разкрива преписът

Смит каза: „Някак си хванат тук – започваш да имаш този морал дилема. Искам да кажа, че сте прегледали стенограмата и сте преброили колко пъти сте казали: „Не знам, не си спомням.“ И вие казахте „не знам“ и „не си спомням“ повече от 100 пъти?“

„Да, във финалните преписи беше яздено с не знам и Не си спомням", каза Хътчинсън. — Това беше информация, която много ясно си спомних.

И така, докато се бореше с мисълта да предаде колегите си, Хътчинсън започна да търси в Google друго забележително изслушване в окръг Колумбия, Уотъргейт, и откри Александър Бътърфийлд, бившият помощник на Никсън, който разкри съществуването на записа в Белия дом система и помогна за свалянето на президент.

Историята на Бътърфийлд се превърна в нейния фар на надежда, а книгата на Боб Удуърд за него „Последният от хората на президента“ се превърна в нейната Библия. Тя обикновено държи под ръка своето износено копие.

„Той наистина беше източникът на сила за мен“, каза тя, „и ми даде перспективата не само, че мога да направя това, но и че има живот от другата страна на това.“< /p>

И така, въоръжена с новооткрита присъда (и нови адвокати), Хътчинсън се отправи към Капитолийския хълм и в историята.

Тя каза, че иска да се откаже от свидетелстването: „О , да! Почти се изчерпах, има малко помещение пред стаята на комисията, в което щяхме да влезем, и почти се стрелнах. Дори тогава! Чух вратата да се отваря, обърнах се и погледнах моя адвокат и каза: „Не мога да направя това“. И започнах да вървя, а той нежно побутна раменете ми и каза: „Можеш да направиш това“. И тогава излязохме."

Сред по-експлозивните моменти от нейните показания: История, която тя казва, че е чула от заместник-началника на персонала на Белия дом Тони Орнато, за инцидент от 6 януари с агента от Тайните служби Боби Енгъл в президентската лимузина с прякор Звяра, където се казва, че президентът е настоял да бъде отведен до Капитолийския хълм, за да се присъедини към своите поддръжници:

„Президентът протегна ръка към предната част на превозното средство, за да хване волана. Енгел го хвана за ръката и каза: „Сър, трябва да махнете ръката си от волана.“ След това г-н Тръмп използва свободната си ръка, за да се хвърли към Боби Енгел. И когато г-н Орнато ми разказа тази история, той махна към ключиците си."

Тръмп се опита да грабне волана, хвърли се към шефа на охраната след като му беше казано, че не може да отиде в Капитолия на 6 януари, бившият помощник на Медоус казва

Смит попита: „И двамата мъже казват, че не си спомнят този разговор да се е случил. Как можете да обясните това?“< /p>

„Знам какво си спомням“, отговори Хътчинсън. „И в този конкретен случай не мога да се вмъкна в съзнанието на Тони Орнато и Боби Енгел. Може би те наистина не си спомнят това да се е случило. Но за мен аз стоя зад това, за което свидетелствах в този инцидент и във всеки друг случай друг инцидент, който беше оспорван."

В интервю миналата седмица за "Meet the Press" на NBC, самият бивш президент Тръмп се намеси, оспорвайки нейния разказ: "Кой не би го оспорил? Тя е... най-лудият разказ, който някога съм чувал Искате да кажете, че бях в Звяра, а тя каза, че съм в Звяра, а Тайните служби не искаха – затова взех човек, който беше като черен колан по карате и го хванах врата му и се опита да го задуши. Колко нелепо."

Смит попита: „Вие признавате в книгата, вие признахте тук, че сте казали по-малко от истината, че сте излъгали. Защо трябва да ви вярваме сега?“

„Защото какво ще спечеля, ако изляза напред?“ - отвърна Хътчинсън. „Знаете ли, за мен щеше да е по-лесно да продължа да бъда съучастник и да остана в комфортната зона … Имах някакво чувство за сигурност, подобие на сигурност. Познавах хора, към които лесно можех да се обърна за работа. приятели."

Тя каза, че не е говорила с Орнато, нито с Енгел. „Не съм разговаряла с много хора в света на Тръмп от деня на моето свидетелство“, каза тя.

Книгата на Хътчинсън е пълна с анекдоти за времето й в „Светът на Тръмп“, включително подробен разказ за адвоката на Тръмп Руди Джулиани, който я опипва. Екипът на Джулиани го нарича „отвратителна лъжа“, но Хътчинсън застава зад историята си, както и нейният издател.

Тя беше и сред свидетелите, които свидетелстваха пред федералното голямо жури във Вашингтон и голямото жури във Фултън Каунти, Джорджия. Не е ясно доколко нейните показания са повлияли на последвалите обвинения срещу президента и неговите сътрудници.

4-те обвинителни акта на Тръмп в детайли: Ръководство за бърз преглед на обвиненията, датите на процеса и ключовите играчи за всеки случай

Но имаше някой, който наблюдаваше всичко това с особен интерес: човекът, който помогна да вдъхнови Хътчинсън да излезе напред, Александър Бътърфийлд, който сега е на 97 години и живее в Южна Калифорния … и тя успя да му благодари лично.

„Сега сме приятели за цял живот“, каза Хътчинсън.

„Да, да, да“, каза Бътърфийлд. „Е, ние сме повече от приятели!“

Касиди Хътчинсън казва, че въпреки че животът и героите й са се променили, тя все още е републиканка. Но когато я попитаха кого ще подкрепи на изборите през 2024 г., тя отговори: „Като начало, бих искала да изясня, че не бих подкрепила бившия президент на Съединените щати. Той е опасен за страната. Той е готов, и е показвал отново и отново желание да разпространява лъжи сред уязвимите американски хора, за да може да остане на власт. За мен това е най-неамериканското нещо, което можете да направите."

Смит попита: " Алекс Бътърфийлд каза, че би го направил отново. Бихте ли?“

„Бих“, отговори Хътчинсън. „Не мисля, че наистина бих променил нещо. Знаете ли, стигнах до мястото, където трябваше да бъда. И се гордея и с работата, която комисията свърши. И също така съм много благодарен, че те бяха готови да слушайте и че Америка също беше готова да слуша."

ПРОЧЕТЕТЕ ИЗВЛЕЧЕНИЕ: 

      
За повече информация:

"Enough" от Касиди Хътчинсън (Саймън & Schuster), в твърда корица, електронна книга и аудиоформати, достъпни на 26 септември чрез Amazon, Barnes & Noble и Bookshop.org

     
История, продуцирана от Джон Д'Амелио. Редактор: Майк Левин.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР