Служителят на Бърза помощ Тамим успя да измине 516-е километра

...
Служителят на Бърза помощ Тамим успя да измине 516-е километра
Коментари Харесай

Герои от всекидневието: Шофьор на линейка кара като луд и измина 516 километра за под 7 часа, за да спаси живота на дете

Служителят на Бърза помощ Тамим съумя да измине 516-е километра от Канур до Тируванантапурам за 7 часа, вместо за плануваните 14. Тамим работи за медицинския лицей Парияарам в Каннур като водач на кола за спешна помощ и единствено за един ден за него разбра целият индийски щат Карела, пишат локалните медии.


Новородено, което имало единствено 31 дни живот зад тила си, трябвало незабавно да се подложи на интервенция на сърцето. Операцията можело да се реализира единствено в различен щат. Да се транспорти детето по въздуха е било невероятно: за съгласуването на превоза били нужни най-малко пет часа.

Така на Тамим се паднала тежката задача да се бори за живота на дребната Фатима. Трябвало да се направи невъзможното: да се изминат 516 километра, освен това с всичките тапи по пътя, светофари и контролно-пропускателни пунктове за оптимално малко време.

Гугъл Maps показвала, че момиченцето можело да бъде закарано най-малко за 13 часа и половина: пътищата, въпреки и нощем, били пренатоварени. Тамим обаче по този начин елементарно не се предал.

This is Thameem. The Ambulance Driver who drove 518 kms in 6 hours from northern tip of Kerala to the Southern end.

The ambulance was taking a 31 day old baby from Pariyaram Medical College (Kannur) to SAT Hospital (Trivandrum). The ambulance reached SAT at 03:15am today morning pic.twitter.com/ciBJgvWgKp
— Advaid (@Advaidism) November 16, 2017
Ситуацията в един миг почнала да наподобява по този начин, като че ли целият щат се бил присъединил в спасяването на дребната Фатима. По пропускателните пунктове потребителите на интернет снимали с телефоните си колата за спешна помощ и съпровождащите я полицейски коли и качвали клипове в мрежата.

Traffic Police controlling the vehicles and the crowd at a Junction in Thrissur as the Ambulance and Police Jeep passes through. pic.twitter.com/wNQzna7hdD
— Advaid (@Advaidism) November 16, 2017
Благодарение на ескорта от полицейски коли с включени сирени от кералския полицейски сектор, а също и на оптималната поддръжка на организацията за отбрана на децата на щат Керала, Тамим и неговите сътрудници съумели да доставят Фатима в болничното заведение Сри Ютрадом Терунал Хоспитал в Тхируванантхапурам за рекордните 6 часа и 45 минути.
За страдание, макар всичките старания на Тамим, на лекарите и организацията за отбрана на децата, положението на Фатима остава и сега сериозно. Шофьорът на колата за спешна помощ призна, че непрекъснато се моли за спасяването на детето.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР