Служителят, който отказа да бъде назован, беше попитан за оценката

...
Служителят, който отказа да бъде назован, беше попитан за оценката
Коментари Харесай

Пентагонът разкрива: Русия стреля с празни ракети, за да изтощава украинската ПВО

Служителят, който отхвърли да бъде назван, беше запитан за оценката на английското военно разузнаване, съгласно която Русия " евентуално " отстранява нуклеарни бойни глави от крилатите ракети и изстрелва муниции без снаряд в Украйна.

Британското разузнаване цитира изображения с отворен код, показващи останките от изстреляна от въздуха крилата ракета в Украйна, която наподобява е проектирана през 80-те години като система с нуклеарна бойна глава.

Британското министерство на защитата сподели, че бойните глави евентуално са били сменени с баласт. Въпреки това сходни ракети също предизвикват вреди посредством кинетичната сила на ракетата и неизразходваното гориво.

Запитан за изказванието, американският боен чиновник сподели на кореспонденти от Пентагона: " Това сигурно е нещо, което те се пробват да създадат, с цел да смекчат резултатите от системите за противовъздушна защита, които украинците употребяват ".

Пентагонът съобщи, че увеличението на ракетните удари на Русия в Украйна частично цели да изтощи запасите на противовъздушната защита, с цел да реализира владичество в небето над Украйна.

Поради тази причина Съединените щати и други съдружници се концентрираха върху обезпечаването на доставки за Противовъздушна отбрана - от системи от руската ера до по-модерни, западни типове оръжие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР