Служителката на Первий канал Марина Овсяникова, която организира антивоенна акция

...
Служителката на Первий канал Марина Овсяникова, която организира антивоенна акция
Коментари Харесай

Овсяникова получи глоба от 30 хиляди рубли


Служителката на Первий канал Марина Овсяникова, която провежда антивоенна акция в ефир, беше санкционирана с 30 хиляди рубли (500 лева).
Марина Овсяникова, редактор на Първи канал, беше санкционирана с 30 000 рубли, оповестява OVD-Info. Вечерта на 14 март в ефира на предаването "Время " тя разгъна антивоенен афиш с апел: "Спрете войната, не вярвайте на пропагандата, тук ви лъжат ".
Овсяникова е приета за отговорна по публикацията за образуване на некоординирана акция.
Вечерта на 14 март Марина Овсяникова, служителка на Първи канал, провежда антивоенна акция в ефира на предаването „ Время “. Тя застана зад телевизионната водеща Екатерина Андреева и разпростра антивоенно знаме с надпис:

"Не на войната война. Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаци против войната. "

Андреева в този миг приказва за проектите на държавното управление да смекчи последствията от западните наказания. След известно време режисьорите прекъснаха предаването с фрагменти от авансово квалифициран сюжет.
Адвокати цяла нощ се опитваха да открият Марина Овсяникова, която беше арестувана след антивоенния й пикет по Първи канал. Това съобщи Медуза базирайки се на юриста на Агора Даниил Берман.
Той сподели пред изданието, че до сутринта на 15 март юристите не са съумели да намерят Овсяникова нито в дежурното в Останкино, нито в други полицейски ръководства на града.
Президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеопосланието си персонално благодари на Овсяникова за нейната постъпка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР