Служителка в дома за възрастни хора в Банкя, станала свидетел

...
Служителка в дома за възрастни хора в Банкя, станала свидетел
Коментари Харесай

Служителка от изгорелия хоспис в Банкя: Работихме без договор за 400 лева

Служителка в дома за възрастни хора в Банкя, станала очевидец на пожара, при който почина човек в пожар, а други трима пострадаха, описа за случая. Освен, че приютът е бил незаконен и чиновниците, които са работили в него са били без контракти.

За възрастните хора са се грижили две дами, съгласно едната от тях, пожарът е избухнал в стаята на починалия човек от цигара, с която от време на време имал навика да заспива.

Малко, откакто сервира обяда на възрастните хора, за които се грижи, Лилия чува крясъци за помощ. " Докато разстилам облеклата, дамата, която ме нае викаше: " Лилияна, ела да видиш, че гори " и то от цигара. Той пушеше доста цигари. Не можахме да спасим нищо ", споделя Лилия.

" Извадихме първо останалите и след това ние излязохме. Извикахме Бърза помощ и едно момче пристигна и го извади ", разяснява служителката, като добавя, че колежката ѝ си е запалила косата.

Лилия е почнала работа в дома преди към месец, твърди, че не знае, че не бил законен. Но все пак, работела без контракт. Очакваното заплащане, което по този начин и не получила, трябвало да бъде в размер на 400 лева

В началото тя се грижела за 10 души, след инспекциите Лилия изяснява, че почнали да понижават до сряда, когато били останали четирима. " Двама мъже и две дами. Бяха заболели, на легло ", споделя тя пред NOVA.

Лилия съобщи, че не познава притежателите, наета от жена, която по думите ѝ отговаряла за дома. По-малко от 24 часа след случая, към момента не е ясно коя е виновната институция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР