Служителите в затворите ще протестират пред Министерството на правосъдието на

...
Служителите в затворите ще протестират пред Министерството на правосъдието на
Коментари Харесай

Надзирателите категорични: Не са ни нужни реформи „на парче“


Служителите в пандизите ще стачкуват пред Министерството на правораздаването на 25 октомври. Бургаската конструкция на Синдиката също ще поддържа своите сътрудници в София. Една от аргументите за недоволството им е предлагането за смяна на режима им на работа – от 24-часов на 12-часов.

„ В интервала, който работим, ние обгръщаме задачите проблеми на лишените от независимост. Караме ги при обществени служащи, при медицински служащи. Когато се накъсат, както се чува за 8 или 12-часови смени, един чиновник, когато застъпи на промяна, той няма да знае какви са проблемите на арестуваните, тъй като те към този момент ще бъдат заключени. Мисля, че промяната на работния развой не е съответен сега “, разяснява пред БНР Валентин Мартинов от бургаската конструкция на синдиката.

Сред другите претенции на надзирателите са да се подобрят изискванията на труд в системата и политиката на приходите. „ Има чиновници, които пътуват от 80 км до 100 км, с цел да дойдат на работа. Когато им се накъса режимът на промените, мисля, че ще им се усилят разноските за път, за храна и за всичко. На нас от Сектор „ Сигурност “, минимум ни бяха вдигнати парите за храна. В момента на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи са 200 лева, а при нас са 150 лева “, добави Мартинов.

Според него предвид на сложния живот сега, инфлацията и нарасналите цени, не е нужно да се вършат в този момент промени „ на парче “. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР