Служителите в затворите се подготвят за протест с искания за

...
Служителите в затворите се подготвят за протест с искания за
Коментари Харесай

Служителите в затворите стягат протест с искания за по-висока заплата

Служителите в пандизите се приготвят за митинг с претенции за по-високо възнаграждение и увеличение на щатните бройки в системата. Днес ще бъде взето дефинитивно решение по какъв метод и къде ще се стачкува.

Те желаят нарастване на заплатите с 20%. „ Тук става въпрос за оцеляване, а не за забогатяване”, разясни Ивайло Григоров от синдиката на чиновниците в пандизите.

По думите му все още не доближават сред 500 и 700 души в системата.

„ В момента се работи на санитарния най-малко, натрупат се отпуски, надработва се изключителният труд на някои места и ситуацията по никакъв начин не е розово”, безапелационен е той.

В рамките на диалога стана ясно, че има чиновници в системата, които имат насъбрани по над 100 дни отпуска, тъй като нямат опция да я употребяват.

„ Искаме и нарастване на състава. Нека увеличим щата, да има задоволително хора и техническо поръчителство и тогава ще покажем на хората, че можем да поддържаме пандизите на обичайно европейско ниво”, безапелационен е Григоров.

По думите му измежду надзирателите от пандизите има такива, които са част от корупционни практики, само че те са единици.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР