Служителите в системата на МВР започват серия от регионални протести

...
Служителите в системата на МВР започват серия от регионални протести
Коментари Харесай

Полицаите подготвят серия от регионални протести

Служителите в системата на Министерство на вътрешните работи стартират серия от районни митинги против ниските хонорари. След втория митинг на служителите на реда в столицата, който се организира през вчерашния ден, 18 юли, шествия се провеждат и в други огромни градове в страната.

На 20 юли служителите на реда ще стачкуват във Варна, на 25 юли - в Добрич, а на 27 юли - в Гоце Делчев. Предвидено е протестните дейности да продължат и в други огромни градове в страната - Бургас, Благоевград, Перник, както и в по-малки обитаеми места.

Вчерашният митинг в столицата събра стотици чиновници на Министерство на вътрешните работи в градинката при църквата " Св. Седмочисленици ", в чието съседство се намира и Министерство на вътрешните работи. На шествието заместник-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Кузманов съобщи, че настояването им е за минимално нарастване на заплатите с 15% от 1-ви юли тази година.


" IQ ми е над междинното. А заплатата? " питат служителите на реда

Голяма част от техниката, с която работи Министерство на вътрешните работи била купувана с персонални пари

Серията от районните митинги идва близо две седмици след провеждането на националния митинг от 5 юли. Припомняме, в деня на професионалния празник на Министерство на вътрешните работи стотици служители на реда се събраха пред паметника на " Цар Освободител " пред Народното събрани в символ на митинг.

 Полицаи излязоха на жълтите павета Обновена
Полицаи излязоха на жълтите павета

Няма разговор с министър Радев съгласно синдикатите

На митинга от 5 юли чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи също стачкуваха против ниските си хонорари. Тогава се подчертава и върху казуса с униформите на служителите на реда. Органите на реда показаха, че отговорностите на служителите на реда не спирали да се усилват, само че възнагражденията си оставали същите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР