Служителите в Регионалната здравна инспекция в Монтана няма да стачкуват

...
Служителите в Регионалната здравна инспекция в Монтана няма да стачкуват
Коментари Харесай

Здравните инспектори в Монтана няма да стачкуват

Служителите в Регионалната здравна ревизия в Монтана няма да стачкуват през днешния ден, откакто стана ясно, че страната е отпуснала нарастване на бюджета със 17 %, което ще разреши да бъдат вдигнати заплатите на работещите. Това заяви директорката службата доктор Елена Борисова.
Въпреки това на своя професионален празник през днешния ден чиновниците от районните здравни инспекции (РЗИ) в доста градове в страната ще излязат на митинг. Недоволството им е провокирано от ниските заплати в бранша и неспазените обещания за 15% нарастване. От Министерството на здравеопазването оповестиха, че всички чиновници в районните здравни инспекции ще получат нарастване на заплатите със приблизително 18 на 100 дружно с месечните хонорари за март. Това ще е първото нарастване заплатите им от 2008 година Част от служащите сега получават минималната работна заплата.
Протести ще има, защото доста чиновници считат, че обещанието на здравното министерството няма по какъв начин да бъде изпълнено поради разпоредба на финансовото министерство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР