Служителите в МВР все пак ще излязат на протест въпреки

...
Служителите в МВР все пак ще излязат на протест въпреки
Коментари Харесай

Синдикатите не се разбраха с вътрешния министър - заплатите не зависели от него

Служителите в Министерство на вътрешните работи въпреки всичко ще излязат на митинг макар опитите на властта да потушат напрежението в системата. Това стана ясно на среща на синдикалистите с управлението на Министерство на вътрешните работи. 

Въпреки че министър председателят Борисов персонално разпореди да бъде решен казусът с униформите и скоростно през Народното събрание бяха прокарани законови промени, с цел да бъдат отпуснати средствата, през днешния ден синдикатите оповестиха, че не е реализирана сделка за нарастване на заплатите. 

След срещата с министър Валентин Радев ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) изясни, че не е имало единодушие по тематиката за заплатите. Вътрешният министър споделил, че имал желанието да усили възнагражденията им, само че това не зависело от него.

Исканията на синдикатите е нарастването на заплатите им да бъде най-малко 15 %. В рамките на съвета за обществено съдействие преди две седмици, те съумяха да реализират сделка със зам. вътрешния министър Стефан Балабанов за нарастване на възнагражденията, погашение на средства за униформи и приемането на напълно нов Закон за Министерство на вътрешните работи. Тези решения бяха неодобрени от министър Радев, който синдикатите поканиха на среща.

Очаквайте детайлности!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР