Служителите в испанския авиокосмически сектор, включително в множество структури на

...
Служителите в испанския авиокосмически сектор, включително в множество структури на
Коментари Харесай

Испанският авиокосмически сектор се готви за стачка в защита на работните места

Служителите в испанския авиокосмически бранш, в това число в голям брой структури на самолетостроителя Еърбъс (Airbus), ще стачкуват на 22 септември в опит да защитят работните си места на фона на тежките последствия за сектора от пандемията от Ковид-19, съобщи Ройтерс. 

Синдикатите на заетите в бранша упорстват да бъдат открити решения, тъй че " пандемията да не служи просто като опрощение за съкращения и утежняване на изискванията на труд ". В бранша директно са заети108 000 души, прецизират профсъюзите.

Airbus, в който испанското държавно управление държи дял от 4%, разгласи проекти да редуцира към 900 чиновници в Испания по програмата за освобождение на общо 15 000 чиновници в света. Това провокира митинги пред заводите му през юли, след което испанските управляващи и концернът оповестиха, че са договорили ограничения за подсилване на авиокосмическия отрасъл и допустимо минимум съкращения на работни места.

Испания пострада изключително тежко от ковид и през вчерашния ден стана първата европейска страна с над 500 000 болни от Ковид-19. Икономиката й се сви с рекордните 18,5% през месеците от април до юни, което е най-резкият стопански спад измежду страните членки на Европейски Съюз, напомня Ройтерс. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР