Служителите в Германия могат да очакват значително увеличение на заплатите

...
Служителите в Германия могат да очакват значително увеличение на заплатите
Коментари Харесай

В Германия предстои значително увеличение на заплатите

Служителите в Германия могат да чакат доста нарастване на заплатите през новата година, съгласно корпоративно изследване на водещия институт Ифо (Ifo), представено от ДПА и Българска телеграфна агенция.

От една страна, фирмите търсят квалифицирани фрагменти, а от друга, минималното възнаграждение нараства мощно, изясняват икономистите.

От интервюираните 630 мениджъри по личния състав, 78 % чакат заплатите да се покачат приблизително с 4.7 на 100 измежду работната им мощ като цяло. Намаление на заплатите се среща измежду отговорите извънредно рядко.

Предвижда се нарастването на заплатите да бъде най-високо в бранша на услугите - приблизително с 5.8 %, сочи изследването.

Компаниите за търговия и услуги чакат покачването на възнагражденията за неквалифицираните служащи да бъде по-високо, в сравнение с за квалифицираните.

Едно от обясненията за това може да бъде огромното нарастване на минималната работна заплата: от досегашните 9.60 евро на час тя ще стане 9.82 евро от 1 януари (утре), а от 1 юли 2022 година ще нарасне с още 6.4 на 100 до 10.45 евро.

Коалиционното съглашение на новото федерално държавно управление планува следващо нарастване на минималната заплата през 2022 година - до 12 евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР