Служителите в Агенцията по геодезия, картография и кадастър излизат на

...
Служителите в Агенцията по геодезия, картография и кадастър излизат на
Коментари Харесай

Кадастъра на протест за заплати

Служителите в Агенцията по геодезия, картография и кадастър излизат на народен митинг. Те ще спрат работa за час – от 10 до 11 ч.

Работещите в сектора упорстват за нарастване на заплатите с най-малко 20 на 100, като то влезе в действие още от 1 октомври. Също по този начин те желаят увеличените средства да се разходват за повишаване на главната заплата на всички чиновници по координиран и утвърден от синдикатите механизъм.

В системата работят към 400 индивида с висока квалификациякато инженери, архитекти и геодезисти, които получават обидно ниски заплати, а огромното текучество на фрагменти, затруднява естественото обслужване на жителите.

Работещите в Службата по геодезия, картография и кадастър в Пловдив също се причисляват към сътрудниците си от страната.

В административната работа в града работят 22 души, като междинната заплата, която получават, е 907 лева, изясни Никола Бадев от КТ „ Подкрепа “. По думите му имало назначени чиновници и на минималното за страната заплащане – 710 лева

„ Ежемесечно има по няколко молби за овакантяване поради заплатите, службата се обезкървява. За 900 лева няма кой да работи със своята висока подготовка и да бъде предан към страната. Минимумът, с който би трябвало да се усилят заплатите ни, е 20 %. Служебното държавно управление може да одобри разпореждане на Министерски съвет и да отпусне едни 600 000 лева, колкото са нужни за нарастването на заплатите ни„, разяснява пред Радио Пловдив Кремена Атанасова от КТ „ Подкрепа “.

Източник: БНР/Радио Пловдив
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР