Служителите са най-щастливи около три и половина следобед, когато предусещат

...
Служителите са най-щастливи около три и половина следобед, когато предусещат
Коментари Харесай

Проучване посочи щастливите и потискащите моменти в работния ден на служителите

Служителите са най-щастливи към три и половина следобяд, когато предусещат приближаващия завършек на работния ден, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на резултатите от изследване, направено във Англия измежду 2000 чиновници. Допитването е на " Бритиш Черис “.

Според данни от изследването чиновниците се усещат щастливи, когато се разсънват след освежителен нощен сън, когато са оценени от шефа и когато получават похвали от клиенти. Благотворно върху настроението им се отразяват също детските обятия и вечерното излежаване пред тв приемника, а най-щастливият миг в деня им е, когато прекрачват прага на дома след работа, събуват обувките си и се освобождават от облеклата си.

Същевременно неподходящо върху настроението им се отразяват " проспиването " на будилника, тапите на път към работа, дългите и натоварващи работни срещи, мисълта за несправяне с трупащи се задания, недоволствата на клиенти, преяждането и последвалите го скрупули.

Проучването демонстрира също, че избрани храни въздействат директно върху задоволството на чиновниците.

70 % от интервюираните се усещат по-добре, когато залагат на здравословни храни. 35 % споделят, че са забелязали взаимозависимост сред потреблението на богати на захар артикули и потиснатото въодушевление. Над 50 % признават, че когато са прекалили с храна или са яли нездравословни артикули, няколко часа по-късно имат чувството, че са им " потънали гемиите ".

От друга страна една четвърт са твърдо уверени, че половин час откакто са яли плодове като череши, ягоди, малини, боровинки, се усещат по-щастливи, в сравнение с след яденето на шоколад. Въпреки това, 40 на 100 от работещите хора не престават за залъгват глада си с бисквити или шоколад.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР