Служителите по сигурността на няколко летища в Германия, сред които

...
Служителите по сигурността на няколко летища в Германия, сред които
Коментари Харесай

Нови стачки по летищата на Германия отменят много полети в четвъртък и петък

Служителите по сигурността на няколко летища в Германия, измежду които Хановер, Дортмунд, Веце, Лайпциг и Дрезден, ще стачкуват в петък (15 март). Това разгласи през днешния ден немският профсъюз " Ферди ". Служителите в Мюнхен ще спрат работа от 4.00 в четвъртък сутринта до 6.00 в петък.

Профсъюзът " Ферди " към този момент прикани за целодневна стачка в четвъртък - 14 март, на чиновниците по сигурността на пет немски летища - Берлин, Хамбург, Кьолн, Щутгарт, Карлсруе/Баден Баден и Кьолн.

Пътниците няма да бъдат допускани до летищните терминали, в случай че чиновниците, които дават отговор за сигурността, регистрацията и обработката на багажите, спрат работа, отбелязва ДПА.

Очаква се стачните дейности в четвъртък да доведат до анулацията на над 580 полета и да провокират в допълнение закъснение на полетните написания. Това ще засегне към 90 000 пасажери.



Синдикатът " Ферди " се бори за възстановяване на изискванията на труд и за повишение на заплатите на стотици служащи от наземните служби на летищата в цяла Германия. Профсъюзът упорства за възстановяване на заплащането през нощта, през уикенда и на публични празници, както и за регулация на изключителния труд.

Стачките, оповестени от профсъюза, са следващите трудови митинги в немския транспортен бранш през последните седмици, отбелязва ДПА.

След като през вчерашния ден стачкуваха кабинните екипажи на немската самолетна компания " Луфтханза ", основани във Франкфурт, през днешния ден стопираха работа сътрудниците им в Мюнхен. Заради тези стачки бяха анулирани стотици полети, при което бяха наранени десетки хиляди пасажери.



Снимки: Българска телеграфна агенция

Друга транспортна стачка - в немската железопътна компания " Дойче бан ", завърши рано тази заран. Превозвачът беше заставен да анулира към 80 на 100 от влаковете си на дълги дистанции по време на митинга, разгласен от синдиката на машинистите.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР