Служителите от спешна помощ взимат сложни решения. Те трябва да

...
Служителите от спешна помощ взимат сложни решения. Те трябва да
Коментари Харесай

Ненков иска положителната статистика на спешна помощ да се публикува

Служителите от незабавна помощ взимат комплицирани решения . " Те би трябвало да решат дали колата за спешна помощ да отиде при този мъж с ниско артериално равнище, при детето с пукната глава или при мъж с инфаркт ", изясни в ефира на БиТиВи заместител - министъра на опазването на здравето Мирослав Ненков .


" Пирогов " и УМБАЛ " Св. Иван Рилски " с санкции за случая Спас Добрев

Спешна помощ остава непривлекателно работно място

Ненков отхвърли логиката на приемане на сигнали в Спешна помощ да е на съображение възраст. На въпрос обвързван със случая в " Пирогов ", зам.-министърът отговори, че " Н а става въпрос къде ще почине пациента. Става въпрос къде ще получи съответна здравна помощ . За страдание, в " Пирогов " не я е получил ".

Мирослав Ненков посочи, че в същия ден лечебните заведения са помогнали на няколко хиляди индивида. " Това е един доста противен случай, само че съставлява дребен % ", твърди зам.-министърът. Той има концепция всекидневно на уеб страницата на министерството да се разгласява броя на пациентите , които са били избавени и са получили съответна помощ, дружно със статистиката на пациентите, при които е имало някакви нередности. Според Ненков по този начин ще се види, че процентът на пациенти, при които е имало проблеми, е доста дребен.

 Спешната помощ закъснява, признава инспекция на Министерство на здравеопазването
Спешната помощ закъснява, признава инспекция на Министерство на здравеопазването

12 екипа е трябвало да реагират на 275 случая

" Каквото и да се с лучи в нашия живот, нравствен или веществен, най-после постоянно се заплаща сметка ", разяснява по отношение на митингите и задълженията на болничното заведение във Враца . Около тази болница има други две, излиза наяве от думите на Ненков. Той изясни, че болничното заведение още през 2013 година била с над 5 млн. лева . загуба, през 2014 година дългът бил - 7,8 млн. лева, 2015- 10, 63 млн. лева, а през предходната година сумата, която болничното заведение дължала възлизала на над 13 млн.

 Кой е виновен, че жителите на Враца ще останат без болница, питат синдикати
Кой е виновен, че жителите на Враца ще останат без болница, питат синдикати

Не може българите да се лекуват единствено в София и Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, безапелационни синдикалистите

Според зам.министъра на опазването на здравето 2-3 млн. лева годишен дълг за болница като тази във Враца е доста . " Държавата няма право да извади пари и да даде на болничното заведение ", отсече Ненков. По думите му страната е съсобственик на лечебните заведения във Враца и Ловеч. Ненков изясни, че страната към този момент е вложила 8 млн. лева в болничното заведение във Враца, а общината, която притежател на една четвърт от здравното заведение не е вложила нищо . По думите на зам.министъра излиза наяве, че би трябвало локалните да оказват помощ. Общините могат да вземат заеми от банките, с цел да оказват помощ, изясни Ненков.

" Хората от ЕМА седнаха и написаха, че София е най-гадното място на света ", разяснява Мирослав Ненков. Български хелзински комитет като българска организация " реши да каже какъв брой е неприятно в България " , възмущава се зам.министърът. Той счита, че България е чудесна страна и че хомосексуалните у нас не са дискриминирани . " Обаче хората от ЕМА не им е прелестно да дойдат в София ", това по думите на Ненков няма значение, тъй като страните членки гласоподават, а не чиновниците на организацията по медикаменти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР