Служителите от Силициевата долина работят в някои от най-луксозните офиси,

...
Служителите от Силициевата долина работят в някои от най-луксозните офиси,
Коментари Харесай

Невероятните бонуси, които компаниите от Силициевата долина предлагат

Служителите от Силициевата котловина работят в някои от най-луксозните офиси, защото софтуерните компании са в непрекъсната конкуренция за привличането на най-хубавите гении. Осигуреният обяд и непрекъснатото съществуване на безвъзмездна храна са минимума, който би трябвало да дават всички компании там.

Някои компании са доста гъвкави и оферират удължени платени отпуски, включващи разноски за пътуването и бонуси за родителите. Други компании пък се движат в противоположна посока, свеждайки до миниум нуждата от овакантяване на офиса като обезпечават перални, благоприятни условия за развлечения, опазване на здравето и други бонуси към работното пространство.

CNBC показва образци с няколко от този вид компании:

1. Аpple организира събирания (beer bashes) всяка година през декември за празниците, където обезпечават безвъзмездни питиета, храна и музикални представления за своите чиновници.

2. Служителите на Airbnb получават 2000 $ годишен
бонус, с който да отидат, където пожелаят от листата с разгласи на компанията.

3. В Asana чиновниците получават надбавка за мебели на стойност 10 000 $, с които да преобразят работното си пространство.

4. Фейсбук обезпечава 4000 $ за нови родители, плюс възобновяване на разноските по осиновяване или заледяване на яйцеклетки.

5. Zillow финансира доставките на кърма за майки, на които им се постанова да пътуват по работа.

6. Служителите на Amazon могат да водят домашните си любимци на работа, с цел да не се постанова да са надалеч от тях.

7. Square оказва помощ на чиновниците си да се усещат добре, осигурявайки масажисти на място, както и експерти по хиропрактика и акупунктура.

8. Oracle предлага химическо почистване на работното място.

9. VMware предлага 2 дни отпуск за възобновяване при акцидент или загуба на домакински любим.

10. Netflix е едно от най-хубавите места за работа, в случай че имате деца, предлагайки цяла година отпуск за нови родители.

11. Служителите на Tesla могат да вземат назаем длъжностен автомобил, с цел да пътуват до работното си място и да го употребяват за уикендите. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР