Служителите от Общинския приют за безстопанствени животни в Русе за

...
Служителите от Общинския приют за безстопанствени животни в Русе за
Коментари Харесай

Приютът за животни в Русе е пример за грижата за безпризорни в България

Служителите от Общинския подслон за безстопанствени животни в Русе за следващ път споделиха опит и положителни практики със свои сътрудници от страната – този път за разкриването на нов подслон в град Павликени.

Там преди броени дни със средства на общината бе построен нов център с потенциал 100 животни. В края на предходната година младият екип пристигна на работно посещаване в Русе, с цел да се запознае от близко с методите на работа в приюта. Потърсено беше подпомагане по въпросите, свързани с ръководството, документите, процеса на залавяне на животните и други характерни тематики.

„ Щастлива съм да видя приюта приключен, с което взаимната ни работа няма да завърши, а занапред стартира “, поздрави ги шефът на приюта в Русе Жени Попова.

Като другарски жест за триумфа на начинанието тя донесе и кашон с лакомства и играчки за кучетата в приюта.

Активната работа в русенския подслон докара до преодоляване популацията на бездомните кучета в града. През 2021 година бяха осиновени 480 кучета и едвам 5 бяха върнати на улицата, а даренията в храни, лекарства и консумативи за животните са на стойност 76 000 лева

Това е и повода екипът постоянно да образова сътрудниците си от разнообразни региони на България в разнообразни сфери на активност – ръководство, ветеринарни грижи, залавяне на животните и грижа за тях, като подпомагане през последните 2 години са потърсили още приютите в Габрово, Разград и Сандански.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР