Служителите от Националния институт по метеорология и хидрология излизат на

...
Служителите от Националния институт по метеорология и хидрология излизат на
Коментари Харесай

Метеоролозите излязоха на протест, настояват за повече финансиране

Служителите от Националния институт по метеорология и хидрология излизат на сигнален митинг. Исканията на синоптиците са за промени в Закона, които да забранят средствата от държавния бюджет, предопределени за метеорология да се преразпределят от управлението на Българска академия на науките.

Протестът на учените от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките е ориентиран против управлението на Българска академия на науките, което съгласно тях не обезпечава задоволително средства, с цел да продължи обикновено работата им.

До 2 юли те желаят да бъдат отпуснати още 1 145 000 лв., с цел да приключи годината сполучливо. Искат и оставката на заместник-председателя на Българска академия на науките - Константин Хаджииванов.

 © Българска телеграфна агенция
За да работи добре, изчисленията демонстрират, че са нужни 18 милиона, изясни един от протестиращите. За тази година ние разбираме, че това не е реалистично и по тази причина от идващите години желаеме да получаваме бюджета си непосредствено от държавния бюджет, изясни той.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР