Служителите на район Централен в Пловдив издирват с месеци под

...
Служителите на район Централен в Пловдив издирват с месеци под
Коментари Харесай

Издирват под дърво и камък собственици на опасни сгради в Пловдив

Служителите на регион " Централен " в Пловдив търсят с месеци къде ли не притежателите на рискови парцели, застрашени от сриване. А откакто администрацията откри с тях контакт, отхвърлят да изпълнят наставления и заповеди. Обикновено това става с хората, които живеят отвън България и нямат интерес към бащинията, трансформирала се в руини, написа " Марица ".

Това описа през вчерашния ден кметът на регион " Централен " Георги Стаменов във връзка на питането на зам.-шефа на Общинския съвет от Българска социалистическа партия доцент Ангел Иванов за ограниченията против изоставените парцели в Пловдив. Доц. Иванов подсети, че в града има голям брой постройки, превърнати в свърталища на бездомни. Някои от тях основават заплаха за минувачите, предизвести съветникът.

Около 20 са изоставените здания в регион " Централен ". Всички са частни. " Общината е добър собственик, а казусът с частните здания е, че техните притежатели са мъчно откриваеми. За всички са издадени заповеди и наставления за ремонт ", сподели Стаменов и даде образец с четириетажния блок над археологическите разкопки до Понеделник пазара. От кметството са намерили притежателя, който към този момент живее в Съединени американски щати, само че той изрично отказал да се занимава с парцела си. Сградата е с изкъртени прозорци и олющена мазилка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР