Служителите на „Пирогов” ще си получат парите с един месец

...
Служителите на „Пирогов” ще си получат парите с един месец
Коментари Харесай

Зам.-шеф на Пирогов: Служителите ще си получат парите с месец закъснение

Служителите на „ Пирогов” ще си получат парите с един месец забавяне. За това нещо беше предизвестено. Ако не беше направено, можеше да имаме блокирани сметки. Това сподели проф. Николай Габровски, заместник-директор по лечебната активност в " Пирогов ", пред bTV.
Той разясни, че става въпрос за пари, които са в допълнение материално стимулиране и служащите го получават като добавка към заплатите.
„ На никой не му е прелестно, че парите би трябвало да закъснеят, това е повече от явно, само че бяха осведомени всички, не мога да кажа, че беше признато задушевно, само че беше признато с разбиране”.
Всички заплати през тази година са изплащани напълно и в точния момент, безапелационен беше Габровски.
" Извън главните заплати, една част от чиновниците на „ Пирогов” получават по този начин нареченото в допълнение материално стимулиране и го получават като добавка към заплатите. В случая става дума за тези пари и те ще продължат да бъдат давани. Този месец ги спряхме, тъй като „ Пирогов” има над 17 млн. лева дълг и има компании, които желаят да бъде изплатен този дълг в една или друга степен, и това постанова погашение на суми, които са по-големи, в сравнение с всекидневно даваме.
И защото има напън, вследствие на който могат да бъдат блокирани сметките на „ Пирогов”, допускам, че никой от нас не желае това да се случи, изплащането на суми към тези компании докара до една молба от страна на шефа тези пари, които се поставят за месец октомври и трябваше да бъдат изплатени в този момент, да не бъдат изплатени в този момент, а идващия месец. Но това нещо ще се случи, тези пари са осчетоводени”.
Сигурен съм, че сестрите и санитарите са може би най-уязвената част, защото при тях приходите са по-ниски и това не е офанзива против тях по никакъв метод, това е финансовото положение на болничното заведение все още. Ако това не беше направено, можеше да имаме блокирани сметки ", добави проф. Габровски.
Той посочи, че няма нито един подписан срочен контракт в ”Пирогов” към днешна дата и цялата структурна смяна няма да минава през сключване на такива контракти.
По думите му той не е бил публично осведомен, че се готвят митинги, не е имало разговор и искане.
„ Беше изненада с дейности, които, за жалост, би трябвало да дефинира като подмолни, с иницииране на разнообразни репортажи и инспекции и внезапно се появи този документ, който прочетох от интернет”.
Голямата част от нещата в този документ не дават отговор на истината или са полуистина, сподели проф. Габровски.
В коментар на изказванията за погрешно раздуване на административни длъжности с високи заплати, той сподели, че това са чувствителни тематики за всеки.
Професорът заяви, че има назначени двама, трима или петима души, които би трябвало да дават отговор и да управляват ремонта на приемното поделение на „ Пирогов”.
Те са незначителна численост на фона на целия личен състав на болничното заведение, сподели той.
„ 2100 индивида личен състав има в „ Пирогов”. Дори да се назначат 100 индивида, какъв % са от тези 2100 индивида. Да се приказва за раздуване на щата за мен е спекулативно. Има няколко спомагателни назначения и те са свързани с това, че върви огромен ремонт на Приемното поделение на „ Пирогов”, съобщи проф. Николай Габровски.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Здравеопазване  Радев наложи несъгласие върху част от Закона за бюджета на Здравната каса Радев наложи несъгласие върху част от Закона за бюджета на Здравната каса  Нинова изиска нов модел в опазването на здравето Нинова изиска нов модел в опазването на здравето  " Пирогов ": Някой цели болничното заведение да не работи и да се саботират промените  Българска социалистическа партия желае криминализиране на реекспорта на медикаменти Българска социалистическа партия желае криминализиране на реекспорта на медикаменти  Твърдение: Просрочените отговорности на Твърдение: Просрочените отговорности на " Пирогов " за пръв път са понижени Интервю Още Кметът на Ихтиман: Въртим се в обаян кръг с ел. подстанция и ПСОВ в частен парцел
Калоян Илиев е роден на 8 октомври 1980 година в Ихтиман. Кмет...
Кметът на Златоград Мирослав Янчев: Освен да подвигам популацията н Кметът на Горна Оряховица: Предложеният от АПИ вид за магистр Мария Масларова - Гъркова, изпълнителен шеф на ЗК " Лев Инс ": Кметът на Ивайловград Диана Овчарова: Общ устройствен план взема решение най-важния пробл коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Най-рано през 2021 година можем да сменим ле...
Три години е минималният интервал до въвеждане на еврото в България, откакто влезем в по този начин наречената чакалня. България може да разчита...
Нинова изиска нов модел в опазването на здравето Трима възпитаници починаха при пукотевица в Ню Ме... Партията на Шулц реши да договаря с Мерке... Десетки възпитаници пострадаха при злополука... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image 5 пъти за Роналдо (ВИДЕО)
Кристиано Роналдо отвя конкуренцията за “Златната топка” на списание France Football и заслужи трофея и за 2017 година! С...
Лудогорец възкръсна и се класира за мачове... Ердоган към Путин: Свиквам ислямски конгрес... 40-годишна българка почина поради селфи Владимир Чуков: Стана ясно кой е радикалът... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Валери Симеонов за настояванията на Ердоган...
Гръцкият президент Прокопис Павлопулос отхвърли проверка на интернационалния контракт, определящ границите сред Гърция и Турция, която Редж...
Отровният пушек на наглостта и мързела България на процедура поддържа Гърция против... Прокуратурата не води нито едно разследван... Столична община не предизвестява за замърсен...  www.expert.bg  Близо 70% от семействата у нас имат интернет Близо 70% от семействата у нас имат ин...  София ще разполага с 1,4 милиарда лв. бюджет следващата година София ще разполага с 1,4 милиарда лв. бюдж...  " Булгаргаз " предложи повишаване на синьо...  Българското държавно управление държи биткойни за над 3 милиарда $ Българското държавно управление държи биткойни...  www.iwoman.bg  Най-красивите дами са от тези зодии Най-красивите дами са от тези зодии  Течната дъга (видео) Течната дъга (видео)  Вижте по какъв начин наподобява някогашната жена на Джино (снимки) Вижте по какъв начин наподобява някогашната жена на Джино...  " Мистерията на българските гласове " с пъ...  http://www.sportlive.bg  Септември с значими три точки след триумф над Черно море Септември с значими три точки след триумф н...  Венгер: Не е реалистично да приказваме за купа Венгер: Не е реалистично да приказваме за т...  Дяков за жребия в ЛЕ: Играе ми се против топ тим Дяков за жребия в ЛЕ: Играе ми се против...  Представяте ли си Роналдо демотивиран? Лео Меси го е докарал до обезсърчение Представяте ли си Роналдо демотивиран? Л... Интервю Още Кметът на Ихтиман: Въртим се в обаян кръг с ел. подстанция и ПСОВ в частен парцел
Калоян Илиев е роден на 8 октомври 1980 година в Ихтиман. Кмет...
Кметът на Златоград Мирослав Янчев: Освен да подвигам популацията н Кметът на Горна Оряховица: Предложеният от АПИ вид за магистр Мария Масларова - Гъркова, изпълнителен шеф на ЗК " Лев Инс ": Кметът на Ивайловград Диана Овчарова: Общ устройствен план взема решение най-важния пробл Нови Най-четени Най-коментирани Зам.-шеф на " Пирогов ": Служителите ще си получат парите с месец закъсн... 49 0 Дневен хороскоп за 9 декември... 30 0 Вижте най-забавните ВИДЕА от миналата седмица... 40 0 Прокуратурата не води нито едно следствие за рушвет по върховете на... 83 3 Нетаняху остана без вероятни ходове... 152 1 5 пъти за Роналдо (ВИДЕО) 3998 0 Лудогорец възкръсна и се класира за мачове през пролетта в Лига Европа
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР