Служителите на МВР ще получат по 480 лева бонуси за

...
Служителите на МВР ще получат по 480 лева бонуси за
Коментари Харесай

По 480 лв. коледен бонус и скок на заплатите за полицаите

Служителите на Министерство на вътрешните работи ще получат по 480 лв. бонуси за Коледа със заплатите си за декември, които пък от своя страна ще бъдат и увеличени с сред 30 и 108 лв. в другите браншове. Това стана ясно след срещата на управлението със синдикатите, където беше подписан нов групов трудов контракт, гарантиращ продължение на обществените договаряния и правото на синдикална отбрана на служителите на реда, съобщи Монитор. Въпреки тези крачки от страна на вътрешния министър обаче синдикатите не анулираха митингите си, които са планувани.

Шефът на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Валентин Попов съобщи, че плануваните предпразнични демонстрации на негови сътрудници в региона на някои гранични пунктове не се трансформират. Протести ще се проведат в края на седмицата в Елхово, Варна, Русе, Сливен, както и на пунктовете – Дуранкулак, Кулата, Илинден, Станке Лисичково и Стрезимировци.

„ Моята оценка е, че ние работихме добре със синдикатите. Започнахме безусловно с провал – аз чаках различен диалог със синдикатите в тая зала. Не се получи тъкмо по този начин, само че последователно ми се коства, че успяхме да създадем по този начин, че за всичко да бъде по-добре “, сподели вътрешният министър Валентин Радев. Той напомни, че още при започване на мандата му е постигнал разпределяне на 17,5 млн. лева за погашение на униформи, които не си били раздавани на състава последните 4-5 години. Увери и, че ще продължи да работи за нарастване на заплатите от 1 до 15% следващата година.

" Всички осъзнават, че да – имат потребност от това нещо, тези хора, всички, които работят в Министерство на вътрешните работи, както аз все по-добре го осъзнавам, търсейки причини – те всеки ден работят в риск. Този риск би трябвало да бъде заплатен добре “, добави Министерство на вътрешните работи шефът. Той уточни още, че публичното утвърждение към вътрешното министерство пораства и, до момента в който преди години е било към 30%, в този момент доближава до 46 на 100.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР