Служителите на Министерство на отбраната имат право да се включат

...
Служителите на Министерство на отбраната имат право да се включат
Коментари Харесай

Армията няма да се включва в опазването на реда. Засега!

 Служителите на Министерство на защитата имат право да се включат в опазването на реда и сигурността по време на изключителното състояние. Ръководството на Министерство на вътрешните работи обаче е обсъждало въпроса с МО и са решили единствено, в случай че има доста болни чиновници на Министерство на вътрешните работи, които не могат да извършват отговорностите си, тогава армията да се включи. Засега няма такова съображение армията да се включва. 

Това сподели на брифинг основният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, на който присъстваха директорът на Главна дирекция " Национална полиция “ основен комисар Христо Терзийски, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев, шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

215 обитаеми места са с КПП-та, ще бъдат ориентирани повече чиновници там, сподели шефът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски.

Полицията ще охранява близо 4000 православни храмове, към които ще бъде засилено полицейското наличие за недопускане на всеобщо събиране и съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Паралелно с това бранш " Пътна полиция " ще прави инспекции за скорост и съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата "

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР