Служителите на компанията прекараха три седмици в Коста Рика ©

...
Служителите на компанията прекараха три седмици в Коста Рика ©
Коментари Харесай

Dynamo Software изнесе офиса си в Коста Рика

Служителите на компанията прекараха три седмици в Коста Рика

© Dynamo Software Още по тематиката
" Динамо програмен продукт ": цена 50 млн. $, 10 млн. за чиновниците

Българската софтуерна компания има нов мажоритарен притежател - американския фонд Francisco Partners
20 окт 2017
Nokia завърши придобиването на софтуерната Comptel с активност и в България

Българският офис не планува основни промени до края на годината
5 юли 2017
Завръщане към стартъп корените

Изпълнителният шеф на " Телерик академия " Бойко Яръмов пред " Капитал "
23 юни 2017
" Софтуер груп Бг " открива офис във Варна

Това е втора локация в страната за българската компания, която има бизнес в 65 страни
1 дек 2016
Технологии: Бизнесът на оптимистите

IT секторът продължава да пораства и да зрее, а огромният боязън от липса на фрагменти лека-полека избледнява
28 ное 2016 Създадената в България софтуерна компания Dynamo Software още веднъж изнесе част от софийския си офис към Коста Рика. Четирима от разработчиците във компанията работиха три седмици от плажовете в Централна Америка.

Плажен офис

Dynamo Software стартира плана си Pura Vida напролет на тази година, когато изпрати за пръв път свои чиновници в Коста Рика. Тогава компанията разгласи, че " плажният офис " ще се трансформира в традиция за чиновниците. Сега изпратените разработчици са изпълнявали задания от сътрудниците им в офиса в София. " Стига да имаш качествено устройство и добра интернет връзка, работата може да бъде свършена. А дали ще карат сърф в обедната си отмора, или ще вършат плажно празненство след края на работния ден, към този момент е обособен въпрос ", разгласи в формалното известие на Dynamo Крис Георгиев, софтуерен шеф на Dynamo Software.

Dynamo Software създава облачни CRM системи за ръководство на вложения и капиталови портфейли. Сред над 400-те клиента има разнообразни капиталови сдружения, в това число фондове за ръководство на рисков капитал, компании за парцели, хедж фондове, както и институционални вложители. Сред тях са познатият и в България фонд Advent, Riverside, La Salle Investment Manager и други Продуктът на компанията е известен във финансовите среди, което притегли интереса и на американския фонд за дялови вложения Francisco Partners. През есента той закупи мажоритарен дял в компанията. Цената на договорката не беше оповестена, само че съгласно източници на " Капитал " е към 70 млн. $, от които 10 млн. $ са за сегашните чиновници на компанията. Тази сума направи договорката една от най-големите в историята на българския софтуерен бранш. В момента за Dynamo работят над 120 души, от които 70 са в София.

Началото

Началото на българската компания е сложено през 1998 година като " Нетейдж ". Първоначалната концепция на основателя й Дилян Павлов е да прави дизайн на интернет страници. За този пазар обаче към момента е прекомерно рано в България, защото доста компании нямат концепция за онлайн портал, и две години по-късно Павлов и състудентът му от Американския университет Красен Драганов вземат решение да обединят напъните си от Съединени американски щати (където е Драганов) и България (където е Павлов) и да заложат на нова активност като съдружници - програмен продукт. Така се поставя и началото на платформата Dynamo за ръководство на капиталови процеси. От централата в Уотъртаун до Бостън Драганов дава отговор за продажбите и връзките с клиенти, до момента в който Павлов е в България, където е главното ядро от разработчици. Компанията оперира в България през сдружението " Динамо програмен продукт ", чиито доходи за 2016 година са 5.9 млн. лева при облага от 1.64 млн. лева В същото време оборотът на записаната в Съединени американски щати непублична компания Dynamo Software Inc. е 6.37 млн. $ съгласно данните на осведомителната система Global Factiva. От компанията оповестиха, че занапред ще разрастват екипа си в България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР