Служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) ще

...
Служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) ще
Коментари Харесай

Служителите на ИАРА ще могат да задържат нарушители риболовци

Служителите на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) ще имат право да задържат извършители и да употребяват физическа мощ и помощни средства, реши Народното събрание. Отпадна предлагането феновете рибари да поставят тест за дееспособност.

Депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за рибарството и аквакултурите, с които се цели възстановяване на контрола и дейно запазване на рибните популации, които в последните години доста понижават.

Служителите на ИАРА, при осъществяване на служебните си отговорности, имат право да задържат лице, което не се подчинява на законно предписание и/или оказва опозиция при осъществяване на законно предписание, записаха в закона депутатите. При задържане на извършител неотложно ще уведомяват способените полицейски органи. Служителите ще могат да употребяват механически средства или системи, заснемащи или записващи действието, моторни транспортни средства със специфичен режим на придвижване, както и физическа мощ и помощни средства след предизвестие, като се изключи случаите на ненадейно нахлуване.

От Българска социалистическа партия възразиха, че с тези текстове на чиновниците на ИАРА се разпореждат полицейски функционалности да задържат с помощни средства, и желаеха те да минават през образование като на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Предложението обаче не получи поддръжка в пленарната зала. Източник: Българска телеграфна агенция бракониери ИАРА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР