Служителите на испанската национална полиция започнаха да използват мобилни камери, ...

Служителите на испанската национална полиция започнаха да използват мобилни камери,

Испанските полицаи вече са с камери към униформите

Служителите на испанската национална полиция започнаха да употребяват мобилни камери, прикрепени към униформите им, които да записват дейностите им за да се подсигурява повече бистрота и сигурност , оповестява Франс прес, като отбелязва, че тази мярка печели известност в Европа и Съединени американски щати.

Първите служители на реда бяха екипирани с камери през вчерашния ден. Устройствата ще бъдат доставяни последователно, като всички служители на реда ще получат такива , заяви испанското вътрешно министерство, без да посочи какъв брой време ще отнеме този развой.

Камерите ще се носят, прикрепени към униформите, като ще могат да се задействат ръчно или автоматизирано, съгласно обстановките, оповестява испанската държавна телевизия. Те ще се употребяват, с цел да бъде ясно какво е станало при положение на случай по време на интервенция, като жителите ще бъдат осведомени за съществуването на камери, изясни в петък вътрешният министър Фернандо Гранде-Марласка Гомес.

Целта е същинска бистрота. " Това е сигурност както за служителя на реда, по този начин и за жителите ", акцентира той.

Водещият полицейски профсъюз " Хупол " приветства тази мярка, за която той настояваше, като акцентира, че това ще подсигурява сигурността на жителите, ще помогне да се избегнат неточни или неправилни описания на дейностите на силите на реда и ще разреши на жителите да видят професионализма на полицията.

Градове като Лондон, Ню Йорк и белгийския град Мехелен също доставиха полицията си с сходни устройства.

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg