Служителите на Гранична полиция, които охраняват границата ни, не са

...
Служителите на Гранична полиция, които охраняват границата ни, не са
Коментари Харесай

Иван Савов, криминалист: Охраняващите границата не са обучени и нямат нужната екипировка

„ Служителите на Гранична полиция, които охраняват границата ни, не са подготвени и нямат нужната екипировка, с цел да правят тази виновна работа. “ Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria криминалистът Иван Савов във връзка убийството на служител на реда на границата с Турция.

 
Тези смесени патрули сред гранични служители на реда и военни сигурно не са на нужното равнище на подготовка и съгласно мен, сигурно и нямат вярното съоръжение – най-малкото, самостоятелни средства за отбрана. И всичките тия натрупващи се, замитани дълго време под масата проблеми, водят до сходни произшествия.
„ Това, че някой е стрелял по наш чиновник, демонстрира директната мотивация на нарушителя. Той е бил подготвен на крайности. За страдание, от наша страна нещата си били много неподготвени, заради което е умрял и служителят на реда “, счита криминалистът.

„ Със сигурност е имало детайл на изненада, защото такива случаи са казус “, показва Савов.

" Вината е на управленията - и на Министерство на вътрешните работи, и на МО, които просто събират едни хора и ги пращат на границата, без да имата каквато и да било подготовка ", уверен е той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР