Служителите на градския транспорт в София са готови на ефективна

...
Служителите на градския транспорт в София са готови на ефективна
Коментари Харесай

Шофьорите от градския транспорт в София готвят стачка, ако не им увеличат заплатите с 30%

Служителите на градския превоз в София са подготвени на ефикасна едночасова стачка в утринен пиков час, в случай че заплатите им не бъдат увеличени с 30%.
Това съобщи за Българска телеграфна агенция Богомил Маринов, водач в „ Столичен електротранспорт “, по време на митинг пред Столичната община, където локална администрация, транспортни синдикати и сдруженията на обществения превоз в София организират среща по отношение на поисканите от работещите в градския превоз на 24 януари усъвършенствания на изискванията на труд в системата, сред които нарастване на месечните хонорари.

„ Искането ни е едно – 30 % нарастване на заплатата, тъй като сега инфлацията е несъмнено към този момент толкоз и за нашия труд, който поставяме, това са оскъдни пари. Те тука концепция нямат защо става въпрос - да работим по 6,7,8 дни. Ако кажат по-малко пари от 30%, ние сме подготвени да затворим улиците на София и да няма градски превоз с едночасова ефикасна стачка сред 7 и 8 часа сутринта и ще го вършим, до момента в който не ни удовлетворят настояванията, тъй като това е към този момент насмешка с нашия труд. Нека, хората от които зависи това, единствено един ден да се качат да работят при нас, само че те няма да устоят “, сподели Маринов.
В края на януари управленията на транспортните синдикални организации към КНСБ и КТ „ Подкрепа “ се срещнаха със заместник-кмета по финанси на Столичната община Дончо Барбалов, шефовете на общинските транспортни сдружения „ Автотранспорт “, „ Електротранспорт “ и „ Метрополитен “, и Центъра за градска подвижност, с цел да обсъдят проблемите в публичния превоз на София, като главният фокус бе точно нарастването на възнагражденията на всички категории работещи в градския превоз. Тогава страните се схванаха, че всяко от транспортните сдружения би трябвало да даде спомагателна информация за продължение на договарянията по тематиката. Следващата среща сред синдикатите, работодателите и Столичната община бе планувана за през днешния ден.
Източник: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в
 
06 Фев 2023006 Фев 202319706 Фев 202335706 Фев 2023255406 Фев 202374706 Фев 20231230КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023370611 Яну 2023230905 Фев 202343926 Яну 2023589
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР