Служителите на Google тества собствен чатбот с изкуствен интелект, наречен

...
Служителите на Google тества собствен чатбот с изкуствен интелект, наречен
Коментари Харесай

Google тества собствен чатбот

Служителите на Гугъл тества личен чатбот с изкуствен интелект, наименуван „ Apprentice Bard “, който предлага отговори на въпроси, заложени благодарение на натурален език, тъкмо като ChatGPT, написа The Verge. Bard е построен благодарение на технологията LaMDA на Гугъл, която сама по себе си е сходна на GPT-серията езикови модели на AI, на които самият ChatGPT разчита.

Голямо преимущество на Bard е способността му да приказва за скорошни събития. Както предизвестява OpenAI, ChatGPT има „ лимитирани знания за света и събитията след 2021 година “, само че Bard е по-актуален, даже може да отговори на въпроси по отношение на скорошните съкращения на Гугъл.

Според CNBC Гугъл тества различни версии на началната си страница, като една версия замества бутона „ Чувствам се късметлия “ с подкани за евентуални въпроси. Може би не е изненадващо, че този дизайн звучи сходно на началната страница за ChatGPT, която изброява примерни въпроси, благоприятни условия и ограничавания над прозорец за търсене/диалогов прозорец.

Разбира се, всичко това са единствено ранни отчети сега и към момента няма ясна визия каква ще бъде реакцията на Гугъл на ChatGPT. В допълнение към решенията за потребителския интерфейс има и огромни въпроси по отношение на валидността на езиковите модели на изкуствен интелект въобще за задачите на търсенето.

И въпреки всичко, защото компанията е оповестила „ червен код “ в отговор на появяването на ChatGPT, такива тънкости като „ фактичност “ може да бъдат изхвърлени в бързината да наваксат конкуренцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР