Служителите на Ел Би Булгарикум ЕАД в Производствена база -

...
Служителите на Ел Би Булгарикум ЕАД в Производствена база -
Коментари Харесай

Служителите на Ел Би Булгарикум във Видин излязоха на протест

Служителите на " Ел Би Булгарикум " ЕАД в Производствена база - Видин се подвигнаха на митинг освен да извоюват естествени условия на труд и съответни хонорари, само че и да опазят сдружението от разпродажба. Това сподели за Българска телеграфна агенция синдикалният ръководител на КНСБ при индустриалната база Иван Спиридонов.

По думите му служащите упорстват за нарастване на главните заплати, с цел да се компенсира инфлацията, даване на профилирано работно облекло, съблюдаване на графиците при сумирано пресмятане на работното време и други Исканията са още за безвредни условия на труд, както и за деен обществен разговор и съдействие сред служащите и управлението на предприятието, тъй като подобен няма към този момент повече от шест месеца, посочи Спиридонов.

Натрупано е огромно количество подготвена продукция, тъй като след нарастването на цените на крайните артикули с 60 на 100, оборотът е понижен тройно - от 20 тона до 6-7 тона на месец, означи той.

Спиридонов заяви, че във фирмения магазин на сдружението във Видин е проведена и гражданска подписка, където всеки подкрепящ настояванията на служащите може да се подпише. 

Служителите в индустриалната база са почнали тридневна предупредителна стачка, като в период до 31 май, в случай че не получат позитивен отговор и не се стигне до договаряния, ще преминат към протестни манифестации и ефикасни протестни дейности, сподели синдикалният представител на КНСБ Иван Спиридонов.

 Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР