Служителите на Държавния департамент на САЩ, които бяха преместени от

...
Служителите на Държавния департамент на САЩ, които бяха преместени от
Коментари Харесай

Блинкен: Американските дипломати в Украйна прекараха нощта в Полша от съображения за сигурност

Служителите на Държавния департамент на Съединени американски щати, които бяха преместени от украинската столица Киев в западния град Лвов, прекараха нощта в Полша от съображения за сигурност, сподели американският държавен секретар Антъни Блинкен в миг, когато рискът от спор в Украйна ескалира, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Нашият личен състав ще се завърне, с цел да продължи да извършва дипломатическите си отговорности в Украйна и ще обезпечава незабавни консулски услуги ", уточни в изказване Блинкен.

" Те ще продължат да поддържат украинския народ и държавно управление и да координират дипломатическите старания ", сподели държавният секретар, отбелязвайки, че стъпката на ведомството не подкопава поддръжката и уговорката на Съединени американски щати към Украйна.

Той повтори апела американските жители да изоставен Украйна неотложно и сподели, че обстановката със сигурността в страната продължава да бъде непредсказуема като предизвести, че тя може да се утежни " доста бързо ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР