Служителите на Държавната агенция Архиви излизат на протест с искане

...
Служителите на Държавната агенция Архиви излизат на протест с искане
Коментари Харесай

Любослав Костов, КНСБ: Апелирам да има политика по доходите

Служителите на Държавната организация " Архиви " излизат на митинг с искане за по-високи заплати. Заради ниското възнаграждение отливът на фрагменти в бранша е сериозен. Предстоят митинги и в още браншове, съобщи в студиото на " Денят стартира " основният икономист на КНСБ Любослав Костов.

Той подсети, че от синдиката не престават да упорстват минималната работна заплата от 1 юли да стане 850 лв.. По думите му, страната може да откри пари за нарастването.

" На този стадий митингите са местни в съответни министерства и ведомства. Днес в 12:00 часа ще стачкуват от ДА " Архиви ", желаят 30% растеж на заплатите хората. 30% може да ви наподобява доста, само че приказваме за малко над минималната заплата - трицифрени суми са там множеството от заплатите. Следващите ще бъдат Национален осигурителен институт - за 3 години 10,8% са им нарастнали заплатите като тази година нямат нищо. Следващите ще бъдат Национална агенция за приходите. Може ли хората, които възнамеряват политиките - политиците в действителност, да поощрят тези, които са събрали рекордно високи налози, тези, които са спомогнали за рекордно ниската безработица. Апелирам да има политика по приходите ", сподели Любослав Костов.

По отношение на държавните пари Костов сподели, че това е един базисен бюджет, който не е ясно за какво беше импортиран с подценяване на много от параметрите и в приходната, и в разходната част. Той акцентира, че данъчните приходи са доста занижени. Отделно от финансовата стратегия ще има най-малко 2 милиарда лв. спестовност.

" Брутният вътрешен продукт следва да бъде ревизиран от Национален статистически институт обичайно годишно и по линия на подценената инфлация е 1-2%. Като съберете 1+2+3 едни 5 милиарда лева не са планувани. Реалният недостиг е до 3,7%, до който депутатите да седнат и да приказват за политики, какви ще бъдат разходните ограничения, ще се понижава ли още. "

Любослав Костов е безапелационен, че не би трябвало да се плаши обществото, че страната ще банкрутира.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР