Служителите на Apple са започнали кампания срещу плановете на главния

...
Служителите на Apple са започнали кампания срещу плановете на главния
Коментари Харесай

Служителите на Apple се бунтуват срещу връщането в офиса

Служителите на Apple са почнали акция против проектите на основния изпълнителен шеф Тим Кук за масирано завръщане в офиса, заяви Би Би Си.

Това се случва след отправено към целия личен състав известие предходната седмица, в която шефът на Apple съобщи, че служащите би трябвало да бъдат в офиса най-малко три дни в седмицата от септември.

Но личният състав изисква по-голяма еластичност, съгласно вътрешно писмо, получено от новинарския уебсайт The Verge.

Политиката на Apple " към този момент принуди някои от нашите сътрудници да изоставен ", се споделя в писмото.

" Без приобщаването, което носи гъвкавостта, мнозина от нас считат, че би трябвало да избират сред композиция от нашите фамилии, нашето богатство и да бъдем оправомощени да вършим добре работата си, или да бъдем част от Apple ", пишат още чиновниците.

„ През последната година постоянно се чувствахме не просто нечути, само че на моменти интензивно подценявани ", написа още в документа и се насочат обвинявания към управлението в „ спиране на връзката " със чиновниците по тематиката за отдалечената или гъвкава работа.

The Verge заяви, че писмото е било изпратено до чиновниците на Apple за събиране на подписи предходната седмица, макар че в него споделя, че " не е петиция, макар че може да наподобява на такава ".

В бележката на Кук до личния състав се споделя, че на него му липсвало „ бръмченето на интензивността " на работа отвън офиса и че знаел, че „ не е самичък ".

Изискването за три дни в седмицата в офиса важи за всички, сподели той - като за екипи, които би трябвало да работят присъствено, се изискват четири или пет дни в офиса.

В позицията на чиновници, получена от The Verge, те желаят:

• -Apple да остави решението за отдалечена работа на обособените екипи;

• Проучване в цялата компания по тематиката сред екипите;

• Информация за въздействието върху околната среда от присъствената работа спрямо отдалечената работа.

Гугъл към този момент е издала сходни заповеди на личния състав, като им споделя да се връщат на работа три дни в седмицата от септември.

Но други софтуерни колоси са възприели по-спокоен метод към връщането към работа, когато рестриктивните мерки на пандемията се облекчават по целия свят.

Фейсбук разгласи, че има вяра, че отдалечената работа е „ бъдещето " и че личният състав може да продължи да работи от у дома - макар че компанията е подложена на критика за „ принуждаването " на доставчиците да се върнат в офисите.
Още през май 2020 година Twitter сподели на чиновниците си, че могат да работят от у дома „ вечно " - само че с ангажимента, че това ще става единствено в случай че ролята на служителя го разрешава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР