Служителите, които охраняват границата са под 6000, което е крайно

...
Служителите, които охраняват границата са под 6000, което е крайно
Коментари Харесай

Валери Григоров: Под 6000 служители пазят границите ни, това е крайно недостатъчно

Служителите, които охраняват границата са под 6000, което е извънредно незадоволително, имайки поради критериите за сигурност във връзка с защитата на държавната граница, съобщи в предаването “Тази събота ” по БТВ ген. Валери Григоров, някогашен шеф на " Гранична полиция " и дълги години шеф на Охранителна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи.

Той даде образец, че за 10-километрова права от държавната граница за денонощие са нужни три полицейски патрула.

За страдание от 2006 година, когато Румен Петков беше министър на вътрешните работи, стартира едно поредно разрушение на главните структурни звена, включително и “Гранична полиция ”. В навечерието на участието ни в Европейския съюз службата беше 9452 щата, сподели Григоров.

Той акцентира, че има доста мощен престъпен фактор в региона на Бургас, който главно се занимава с каналджийство. “Това е социална загадка. Този фактор продължава да работи под най друга форма. Той реализира освен контактите, само че и прехвърлянето на огромна част от незаконните мигранти от турската граница до центровете за настаняване в Свиленград, София и в някои други градове ”, добави Григоров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР