Служители в руското вътрешно министерство са разкрили тартори на т.нар.

...
Служители в руското вътрешно министерство са разкрили тартори на т.нар.
Коментари Харесай

Руски служби разбиха групи на смъртта

Служители в съветското вътрешно министерство са разкрили тартори на така наречен "групи на гибелта " в интернет. Сред тях има и малолетни, заяви представител на ведомството, представен от ТАСС.

При оперативно-следствени дейности, осъществени от чиновници в Самарска, Нижегородска и Владимирска области, са разкрити уредници на затворени групи, склонявали малолетни към рискови за техния живот и здраве дейности. Нерядко и подрастващи са ставали водачи на такива групи, заяви тя.

Във Владимирска област 14-годишен гражданин на малко село водел преписка с малолетни в обществените мрежи, представяйки се за координатор на една от тези групи. При несъблюдение на поставената задача той прибягвал към закани, като тъкмо описвал местоположението на домовете на децата. Момиче от Толиати, в Самарска област, почнала преписка с други малолетни участници, като им поставяла задания, които трябвало да доведат до гибел.

Подобни лица, които не са достигнали възраст за носене на наказателна отговорност, са сложени на профилактичен доклад в комисиите за работа с малолетни.



ТАСС напомня, че през юни т.г. Наказателният кодекс на Русия беше допълнен с текстове, предвиждащи отговорност за подпомагане за осъществяване на самоубийство, за склоняване към самоубийство, а също и за образуване на активност, ориентирана към тласкане към такова деяние.

Максималното наказване за тези действия е до 15 година отнемане от независимост. Въведена беше и наказателна отговорност за замесване на малолетен в осъществяване на дейности, рискови за здравето му.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР