Служители от Стара Загора в оръжейния завод Арсенал инициираха подписка

...
Служители от Стара Загора в оръжейния завод Арсенал инициираха подписка
Коментари Харесай

С подписка работници в завод Арсенал си искат обратно служебния транспорт

Служители от Стара Загора в оръжейния цех " Арсенал " предизвикаха подписка с искане да им бъде възобновен ведомствения превоз до работните места в Мъглиж и Казанлък, оповестява БНР.

Настояването идва, откакто преди дни е станало ясно, че към този момент няма да може да употребяват служебни рейсове. На засегнатите близо 600 служащи обаче им е обяснено за какво. Част от тях през днешния ден се събраха пред община Стара Загора, с цел да се подпишат в обща декларация, с която ще потърсят помощ от синдикатите.
 7000 чиновници на цех
7000 чиновници на цех " Арсенал " наложително стопират работа

Заради повишаването на консумативите и силата

Припомняме, от началото на седмицата всички близо поради повишаването на енергоносители, материали и първични материали, както и поради многото случаи на ковид.

Въпреки че мярката изтича на 11 февруари , старозагорските служащи на казанлъшката оръжейна се притесняват, че и тогава няма по какъв начин да се върнат на работа, тъй като ще би трябвало да търсят личен превоз до цеховете в Казанлък и Мъглиж.

Те ще внесат подписката в КНСБ с вяра синдикатите да убедят работодателя да възвърне превоза. Заради усложненията на завода хората се притесняват, че тази мярка цели да ги накара сами да изоставен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР