Служители от сектор Рибарство и контрол на Изпълнителната агенция по

...
Служители от сектор Рибарство и контрол на Изпълнителната агенция по
Коментари Харесай

Анонимен изпрати ИАРА да провери бус със 106 кг риба в Плевенско

Служители от бранш " Рибарство и надзор " на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) организираха интензивни инспекции на водоеми в разнообразни региони на страната.

В офиса на бранш " Рибарство и надзор " град Плевен е получен сигнал от лице, което не е поискало да се показа. Лицето съобщило, че е видяло да се товари риба в рейс в град Никопол, който потеглил в посока Плевен. Сигнализирани са чиновници на Първо районно управление (на МВР) Плевен, които стопират рейса в село Мечка. Служители на ИАРА правят инспекция и откриват в багажното поделение на рейса риба от типа шаран, сом и уклей с общо тегло - 106 кг . На водача са формирани 2 акта от ЗРА, за транспорт на храни с нерегистрирано по чл.55 от закон за храните транспортно средство. Рибата е дарена на " Дом за остарели хора в неравностойно състояние " - с. Драгаш челник.

В язовир " Александър Стамболийски " са открити и извадени към 300 метра противозаконни риболовни мрежи и винтери. Уловената риба е върната във водата.

При осъществена нощна инспекция и обход по брега на язовир " Крапец " в община Мездра чиновниците на ИАРА, взаимно с ЛРД " Мездра - Роман " и риболовци доброволци, са открили и извадили от водата 3 броя мрежи и 1 брой гумена лодка . Уловената риба от типа шаран е върната назад във водата. Уредите са конфискувани и е формиран протокол против незнаен извършител. Предприети са дейности за определяне на лицата, направили нарушаването по Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА).
 В интервала на размножаване ИАРА следи изкъсо за рибари-нарушители
В интервала на размножаване ИАРА следи изкъсо за рибари-нарушители

Инспекторите на организацията ревизираха водите на Дунав, Черно море и язовири във Варненско
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР