Служители от сектор „Икономическа полиция” в Бургас задържаха 19-годишна жена

...
Служители от сектор „Икономическа полиция” в Бургас задържаха 19-годишна жена
Коментари Харесай

В Бургас задържаха момиче за измами в интернет

Служители от бранш „ Икономическа полиция” в Бургас задържаха 19-годишна жена поради измами в интернет.

Измамите са свързани с разгласи в интернет за продажба на артикули и в следствие изпращане на артикули без стойност, разнообразни от оповестените, оповестиха от пресслужбата на ОДМВР-Бургас.

Задържаната 19-годишната Х. В. от Бургас е направила цялостни признания. Тя е обяснила механизма за осъществяване на незаконната активност.

Младата жена употребила няколко уеб страницата за интернет търговия с движимости – втора ръка, като разгласила разгласи за артикули на специфичен режим, с което се заобикаля опцията „ обзор и тест”. На обявите се отзовавали разнообразни хора, единият от които получил пратка, чието наличие надалеч се разминавало с промотираното.

Той алармирал чиновниците от бранш „ Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, които навреме подхванали дейности по определяне самоличността на извършителката на измамата и след голям брой процесуално-следствени и оперативни мероприятия локализирали 19-годишната бургазлийка.

Тя е арестувана за период от 24 часа, като в населяваното от нея жилище, ситуирано в ж.к. "Меден Рудник " са открити и конфискувани движимости и предмети, имащи отношение към осъщественото закононарушение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Преди месец бяха открити други двама причинители на непозволени транзакции в интернет - пространството, които посредством потреблението на данни от банкови карти, осъществяваха залози в интернет - уеб сайтове. И по двата случая бяха формирани досъдебни производства. ОДМВР – Бургас употребява опцията да призове жители - пострадали от сходен жанр непозволени посегателствa, да потърсят подпомагане и да оповестят в бранш „ Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, на адрес: ул. „ Христо Ботев” № 46.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР