Служители от сектор Икономическа полиция при ОДМВР – Бургас установиха

...
Служители от сектор Икономическа полиция при ОДМВР – Бургас установиха
Коментари Харесай

Икономическа полиция спипа 19-годишна извършителка на измами в интернет

Служители от бранш " Икономическа полиция " при ОДМВР – Бургас откриха извършителката на измами в интернет, състоящите се в издание на разгласи за продажба на артикули и в следствие изпращане на артикули без стойност, разнообразни от оповестените – това е 19-годишната Х.В. от Бургас, която направила цялостни признания и обяснила механизма за осъществяване на незаконната активност.

Жената употребила няколко уеб страницата за интернет търговия с движимости – втора ръка, като разгласила разгласи за артикули на специфичен режим, с което се заобикаля опцията « обзор и тест». На обявите се отзовавали разнообразни хора, единият от които получил пратка, чието наличие надалеч се разминавало с промотираното. Той алармирал чиновниците от бранш " Икономическа полиция " при ОДМВР – Бургас, които навреме подхванали дейности по определяне самоличността на извършителката на измамата и след голям брой процесуално-следствени и оперативни мероприятия локализирали 19-годишната бургазлийка. Същата е арестувана за период от 24 часа, като в населяваното от нея жилище, ситуирано в ж.к. «Меден рудник» са открити и конфискувани движимости и предмети, имащи отношение към осъщественото закононарушение. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Припомняме, че преди месец бяха открити други двама причинители на непозволени транзакции в интернет пространството, които посредством потреблението на данни от банкови карти, осъществяваха залози в интернет сайтове. И по двата случая бяха формирани досъдебни производства.

ОДМВР – Бургас употребява опцията да призове жители - пострадали от сходен жанр непозволени похищения / измами в интернет или реализиране на непозволени транзакции в интернет/, да потърсят подпомагане и да оповестят в бранш " Икономическа полиция " при ОДМВР – Бургас, на адрес: ул. " Христо Ботев " № 46. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР