Служители от РУП-Средец са изпратени на проверка в бившия завод

...
Служители от РУП-Средец са изпратени на проверка в бившия завод
Коментари Харесай

Информация от последните минути за ромите, които щурмуваха завода в Средец

Служители от РУП-Средец са изпратени на инспекция в някогашния цех " Пластмасови произведения " в Средец, откакто стана ясно, че там се случва безразборното циганско плячкосване на изоставения парцел.

По информация от ОД на МВР-Бургас обектът се охранява от частна компания, наета от банката притежател на имуществото.

" Самата компания е наела лица от локалното население, евентуално погрешно възприети, като крадци. Официален сигнал от частната охранителна компания за осъществяването на непозволени похищения по отношение на собствеността на банката не е получаван, само че все пак чиновници от РУП-Средец ще се ангажират в обходните направления на патрулите от Охранителна полиция да се застъпи и територията на някогашния цех " Пластмасови произведения ", гласи още прессъобщението на ОД на МВР-Бургас.

След днешния набег ситуацията в завода в Средец е ужасно - ромите трансфораха горделивост на капитализма в гето! (СНИМКИ)

Очевидци обаче настояват, че става въпрос точно за кражба - без значение дали въпросните роми, атакували обекта, са наети от охранителната компания или не.

" Ние тук охранители на която и да е компания не сме виждали. Възможно е няколко от ромите да са на работа да пазят обекта. Но вместо това - мургавите мъже да са извикали цялата рода, с цел да изчистят каквото има. Този развой се следи повече от месец. Около 20-30 мъже с часове ровят в изоставената постройка и пълнят каруците с всякаква стока - най-много обаче метал, пластмаса, даже и дърва " , описа четец на Флагман.бг от Средец.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР