Служители от Районно управление - Созопол установили извършителя на измама

...
Служители от Районно управление - Созопол установили извършителя на измама
Коментари Харесай

Схемата с тенджерите - мъж даде 2 бона за кухненската посуда

Служители от Районно ръководство - Созопол открили причинителя на машинация за сумата от 2 000 лева, осъществена на 16.02 тази година към 09.30 ч. на паркинга на магазин " Лидл " в Созопол.

Действието е по отношение на 50-годишен бургазлия, при която млад мъж му предложил да закупи кухненски принадлежности " Цептер " на цена, доста по-ниска от продажната. Прибирайки се в къщи бургазлията установил, че приборите не са истински и алармирал за осъществената машинация полицейските чиновници.

В резултат на подхванатите от тях дейности е открит причинителя на действието – това е 27-годишен молдовски жител, влязал в България на 29.01 през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост. Молдовецът е разпитан в Районно ръководство – Созопол и в детайли обяснил механизма на осъществената машинация. Задържан е за период до 24 часа. Работата по случая продължава.

Припомняме, че и пловдивчанин попадна в лъжливата скица преди към седмица. Той е платил 3000 лв. за тенджери и комплект принадлежности.

Ето какво пишат от „ Цептер-България ”:

„ Цептер-България ” ЕООД заявява, че е единственият оторизиран от Zepter International търговец за територията на Република България за продажба и разпространяване на артикули с комерсиалната марка Zepter, а http://www.zepter.bg/ е формалният уеб уебсайт на сдружението.

„ Цептер-България “ ЕООД получи многочислени сигнали от цялата страна за опити за продажба на подправени артикули на Zepter от неоторизирани лица/търговци на нерегламентирани за продажби места, както и в общественото интернет пространство посредством разгласи за продажби на артикули, обявявани за артикули Zepter.

Най-често прилаганата скица е да ви спрат на паркинг, в гараж, на светофара на улицата или пред търговски център и да ви предложат да закупите автентичен артикул на Zepter на ИЗГОДНИ ЦЕНИ като продуктите са в багажника на колата им и би трябвало незабавно да вземете решение да ги закупите, тъй като продавачите доста бързат да разпродадат останала им от ревю стока и по тази причина са склонни да създадат голяма отстъпка в цената.

Това е един от вероятните сюжети за бързи покупко-продажби, само че всички те са елементарно разпознаваеми като скица на машинация. Бихме желали да ви дадем основите насоки, с които да се предпазите от евентуални измами при закупуването на неоригинални съдове или други артикули с марката Zepter. Всички известни търговски марки в светове мащаб биват фалшифицирани, съгласно последни данни производството и търговията с фалшифицирани артикули възлиза на 461 милиарда $ годишно, съвсем колкото стопанската система на една страна.



 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР