Служители от пловдивския отдел Икономическа полиция“ задържаха авторка на романтична

...
Служители от пловдивския отдел Икономическа полиция“ задържаха авторка на романтична
Коментари Харесай

Пловдивската полиция задържа жена заради „романтична измама“ по интернет, измъкнала над 70 бона

Служители от пловдивския отдел „ Икономическа полиция “ задържаха авторка на „ сантиментална машинация “ по интернет. Разследването е извършено под надзора на Районна прокуратура – Пловдив, а съгласно събраните досега доказателства ощетени от закононарушението са 15 мъже с общо над 20 хиляди лв..
Прочетете още
До разплитане на случая се стигнало след получен неотдавна сигнал в отдел „ Икономическа полиция “ в пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи. Мъж от региона разказал, че при започване на годината приел покана за другарство в обществената мрежа от непозната жена. След първото известие двамата почнали да се опознават взаимно с чатове в интернет, а след това кореспонденцията им се трансферирала и през мобилно приложение за видео и адуио диалози. Скоро мъжът добил усещане, че неговата събеседничка изпитва откровени усеща и се съгласил на предлагането й да заживеят дружно в дома му. В деня, в който дамата трябвало да дойде, получил телефонно позвъняване от нея. Силно обезпокоена тя съобщила, че по пътя е закъсала с автомобила си. В диалога се намесил и привиден автомонтьор, който оповестил, че повредата е доста сериозна и изискал към 6000 лв. за незабавното й премахване.  Без да се двоуми, пострадалият превел сумата на посочена банкова сметка и останал в очакване на партньорката си, която обаче повече не се появила и станала неоткриваема.

По формираното досъдебно произвеждане са извършени голям брой оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности под надзора на Районна прокуратура – Пловдив. В резултат на задълбочената работа е открита самоличността на извършителката – на 33 години, от плевенско село. При спецакция в сряда тя била арестувана, а при претършуване в дома й са открити и конфискувани разнообразни материални доказателства.

 В началния стадий на следствието са документирани 15 случая, при които дамата е оплела в мрежите си мъже от цялата страна, отнемайки от тях към 20 хиляди лв.. Основно предлогът, под който им желала пари, бил обвързван с автомобила й - за ремонт или прилагане на пътна помощ, за зареждане с гориво, заплащане на санкции или натрапен запор. Активната работа на чиновниците продължава, а от направения разбор на събраните досега материали се допуска, че пострадалите от закононарушението са доста повече – към 50, а сумата възлиза на над 70 хиляди лв..

С разпореждане на наблюдаващия делото областен прокурор 33-годишната извършителка е привлечена като обвинена, а срокът на ареста й – продължен до 72 часа.   С решение от през днешния ден на Районен съд – Пловдив на дамата е наложена непрекъсната мярка „ задържане под стража “.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР