Служители от ГДБОП и ГДНП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала

...
Служители от ГДБОП и ГДНП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала
Коментари Харесай

ГДБОП и ГДНП неутрализираха престъпна група за трафик на хора през границата до Бургас

Служители от ГДБОП и ГДНП обезвредиха проведена незаконна група, занимавала се с трафик на хора , оповестиха от Министерството на вътрешните работи /МВР/. Спецоперацията е извършена под управлението на Окръжна прокуратура-Бургас. 

Разследването по случая е почнало още през 2022 година , в хода на което били открит и трима участници в незаконната скица и обезпечено дълготрайно наблюдаване върху тях. Специализираната интервенция е извършена на 19 януари т.г. от чиновници на отдел „ Трансгранична проведена престъпност “ в ГДБОП и отдел „ Криминална полиция “ в ГДНП.

В рамките на интервенцията са осъществени претърсвания на адрес на територията на столицата . Иззети са документи, съотносими към незаконната активност, мобилни телефони, употребени от участниците за връзка и подаване на координати през мобилните приложения за криптирана връзка, бележки.

Според данните досега, групата е работила по добре отработена скица. Нелегалните мигранти, главно сирийски жители, бивали прехвърляни през турско-българската граница в региона на Бургас , след което се извеждали до авансово избрани точки наоколо до морския град .

Впоследствие, с обезпечен превоз чужденците – по групи от 15 до 30 индивида , били откарвани до столицата, където за известно време били настанявани в квартири с обезпечена храна , а по-късно се провело незаконното им превеждане през българо-сръбската граница. За обезпечаване на безпроблемното транспортиране по маршрута, проведената незаконна група е употребила „ отцепващи “ коли . За всичко това всеки от мигрантите заплащал към 3000 – 4500 евро , като през времето цените са се променяли.

В хода на следствието са открити няколко случая на арестувани мигранти на територията на страната , свързани с активността на незаконната група.

Работата по формираното по случая досъдебно произвеждане продължава под управлението на прокуратурата. След 24-часовото задържане на тримата участници в незаконната скица, на двама от тях Окръжна прокуратура-Бургас е повдигнала обвинявания и са им били наложени ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ и „ подписка “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР