Служители от Европейския съюз вчера трескаво се опитваха да се

...
Служители от Европейския съюз вчера трескаво се опитваха да се
Коментари Харесай

Обадете ни се!: Западът спешно търси контакт с новия украински лидер

Служители от Европейския съюз през вчерашния ден трескаво се опитваха да се свържат по телефона с новоизбрания украински президент Володимир Зеленски, а западните сили гадаят дали телевизионният комедиант ще се вслуша в техните апели да продължи промените, които, както се надяват те, ще задържат страната твърдо отвън хватката на Русия.

Лидерите на европейските институции Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер изпратиха взаимно приветствие до 41-годишния политически дилетант за лесната му победа над Петро Порошенко, който в продължение на 5 години бе западният любимец в Киев.

Но те също така подчертаха, че чакат повече демократични промени и битка против корупцията. Изтъквайки гладкото протичане на вчерашните избори като " значимо достижение " след петте години, през които Европейски Съюз наливаше пари в Украйна и понасяше цената на икономическите наказания против Москва, ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия приканиха Зеленски към последователност.

" Още доста работа би трябвало да бъде довършена, с цел да се осъществя изцяло мирната, демократична и процъфтяваща Украйна, за която приканиха нейните поданици. Можете да разчитате на мощната поддръжка на Европейски Съюз по пътя на промените, в това число подсилване на върховенството на закона, битка против корупцията, поддържане на макрофинансова непоклатимост и продължение на главната промени в енергийния бранш ", написаха Туск и Юнкер.

Предвид великденската почивка в Европа и Северна Америка нямаше различен коментар за резултата от балотажа, който беше прдизвестен от всички социологически проучвания в последно време. Дипломати и чиновници в Брюксел, работещи както за Европейския съюз, по този начин и за НАТО, обявиха, че Зеленски към момента значително е незнайна големина за западните държавни управления.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР