Служители от авиацията разследват пореден инцидент между два самолета на

...
Служители от авиацията разследват пореден инцидент между два самолета на
Коментари Харесай

Разследват опасни инциденти на летищата в САЩ

Служители от авиацията проверяват следващ случай сред два самолета на летище " Роналд Рейгън " във Вашингтон.

На 7 март полет на самолетна компания Republic Airways пресича пистата без позволение, откакто полет на United Airlines преди малко е получил позволение за политане.

Кулата за ръководство на въздушното придвижване реагира, като неотложно анулира излитането на полета на United, заяви Федералната организация за въздухоплаване.

Инцидентът е последният от поредицата рискови произшествия на летищата в Съединени американски щати.

В изказване за Би Би Си ФАА удостовери, че проверява случая с полет 4736 на Republic Airways, пътуващ за Рали, и полет 2003 на United Airlines, пътуващ за Чикаго.

Пилотът на полета на Republic Airways е получил позволение да пресече пистата за политане и кацане, само че е завил по неверната пътека за рулиране, оповестиха от организацията. Инцидентът е станал към 08:30 ч. локално време.

Предварителните данни от Flightradar24 демонстрират, че двата самолета са се намирали на повече от 2300 метра един от различен по това време.

Новината идва преди срещата на високо ниво по въпросите на сигурността, която ще се организира през днешния ден - първата от 2009 година насам - и която ще сложи началото на огромен обзор след няколко рискове от конфликти на летищата в Съединени американски щати.

През януари организацията стартира следствие, откакто два самолета, цялостни с пасажери, едвам не се сблъскаха на интернационалното летище " Джон Кенеди " в Ню Йорк.

Единият аероплан се готвеше да излети, до момента в който другият пресичаше същата писта. Сблъсъкът е предотвратен, когато въздушен инспектор вижда на време самолетите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР